Hoofdklasse B

3 november 2019 14:30

D. (Douwe) Pals

3-11-2019 Halsteren 1 - RKZVC 1: 2 – 2 (1 – 1)

In een goede en van beide kanten boeiende wedstrijd bevocht RKZVC een knap punt. Positioneel stond het in het algemeen goed aan Zieuwentse kant. Middenveld en verdediging waren de gehele wedstrijd goed geconcentreerd. Soms leek het wat slordig (aan beide kanten) maar dat kwam ook omdat beide teams de gehele wedstrijd continu druk zetten op de tegenstander en daardoor de tegenstander ook weinig tijd lieten om altijd nauwkeurig te combineren.

Halsteren begon met veel balbezit maar in de 5e minuut was er ineens een levensgrote Zieuwentse kans nadat Joey Belterman vrij door het centrum op goal af kon gaan. Helaas ging zijn schuiver naast. Met het kwartier kreeg Halsteren de eerste goede kans maar keeper Tim Penterman verwerkte het schot netjes met de voet tot corner. In de 21e minuut kreeg RKZVC na een voorzet van Freek Voogel een penalty wegens hands die door Wouter Pillen beheerst omgezet werd in de 0-1 voorsprong. Helaas stond Wouter vier minuten later ook aan de basis van de 1-1. Bij het uitverdedigen schoof hij de bal in de voeten van Thomas Marijnissen die vanaf 20 meter in de linker benedenhoek raak schoot. Hoewel de aanvallen aan beide zijden soms dreigend leken, leverde dat geen echte kansen op. Vermeldenswaardig was nog een mooi laag schot van Sjors Storkhorst van 30 meter dat echter redelijk door de Halterense keeper gepakt werd.

Halsteren begon na rust met veel balbezit en dat leverde binnen de minuut de 2-1 op. Fouad Idabdelhay (mede topscorer in de hoofdklasse B, nu met 9 goals) kwam na een mooie combinatie aan de linkerkant door en schoot beheerst bij de verre paal binnen. 10 minuten later maakte de andere mede topscorer in de hoofdklasse B fraai gelijk na een mooie aanval (nu ook 9 goals). Freek Voogel bereikte Jens Schutten die op maat passte waarna Sjors Storkhorst van 18 meter afstand zonder de bal aan te nemen de Halterense keeper volledig verraste en hard de 2-2 bij de linker paal binnen schoot. Het bleef een open wedstrijd waarin beide ploegen waar mogelijk de aanval probeerden te zoeken. Zo ging een kopbal van Halsteren een meter naast evenals een schot van Sjors Storkhorst. Gezegd moet worden dat Halsteren vanaf de 65e minuut de meeste aanvalsdrift had maar de schietkansen vanaf 16 tot 20 meter misten iedere keer alle nauwkeurigheid. RKZVC had wel aanvallen maar daar ontbrak bij de laatste pass ook de nauwkeurigheid. Alleen in de 80e minuut kreeg Jens Schutten op aangeven van Twan Gebbinck een goede schietkans maar de Halterense keeper verwerkte zijn harde schot tot corner. Halsteren probeerde de overwinning te forceren maar de Zieuwentse verdediging was alert (bijvoorbeeld een goed blok van Michiel Krabbenborg op een schot) en het geluk was er ook dat een kopbal via de bovenkant van de lat er niet in ging.

Een boeiende en faire wedstrijd met ook de nodige fysieke strijd. Bovendien ook een wedstrijd waarbij RKZVC geen mindere periodes had oftewel de gehele tijd het hoofd er goed bij had. Het lijkt er op dat het niveau iets constanter wordt en dat is een prettig vooruitzicht.

De volgende competitiewedstrijd is 10 november thuis om 14.00 tegen Baronie (Breda).