Sjors Storkhorst (afstandschot)

Hoofdklasse B

29 februari 2020 19:00

29-2-2020 Longa ´30 1 - RKZVC 1: 0 – 3 (0 – 2)

Naar schatting bezochten ongeveer 2500 toeschouwers de tweede gemeentelijke derby in de hoofdklasse B in dit seizoen. In september won Longa ’30 verdiend in Zieuwent, nu was de winst overtuigend voor RKZVC. Een derby is altijd een wedstrijd op zich en de uitslag is nauwelijks te voorspellen ongeacht de stand in de competitie. RKZVC had vandaag duidelijk de vorm van de dag en op de overwinning valt dan ook niets af te dingen. Meestal worden aanvallers bij naam genoemd maar vandaag verdienen de verdedigers Toby Bokkers, Wouter Pillen, Michiel Krabbenborg en Bart te Focht het om genoemd te worden. Ze speelden, gesteund door het goed draaiende middenveld, een puike partij waardoor ze Longa geen moment het idee gaven dat er iets te halen viel.

Longa begon iets sterker en op een mooi schot in de 8e minuut volgde een goede redding van keeper Tim Penterman. Daarna nam RKZVC het initiatief over.  Op aangeven van Remco van Leeuwen kwam Sjors Storkhorst vrij door maar hij treuzelde net iets te lang waardoor de snel uitgelopen Longa-keeper zijn inzet kon blokken. Enkele minuten later volgden met twee afstandsschoten van Longa nog enige dreiging maar daar bleef het dan ook lange tijd bij. In de 23e minuut kwam de verdiende voorsprong voor RKZVC. Na een vrije trap van Joey Belterman hinderden de Longa-keeper en een verdediger elkaar waarna Jens Schutten van dichtbij gemakkelijk de 0-1 binnen kon tikken. Enkele minuten later redde de Longa-keeper knap op een vrije kopkans van Wouter Pillen waarna Sjors Storkhorst de rebound naast schoot. In de 35e minuut gaf Waldo Rhebergen een mooi passje achter de Lichtenvoordse verdediging waarna Sjors Storkhorst binnen de zestien door de Longa-keeper werd aangetikt. Hoewel de Longa-keeper in de goede hoek zat en de bal nog raakte ging de door Wouter Pillen genomen penalty er toch in voor de 0-2. Op slag van rust tekende een mooi schot van Longa en dito redding van Tim Penterman voor de laatste actie.

Uiteraard probeerde Longa na rust de aansluitingstreffer te forceren met meer aanvallend spel. In de 54e minuut velde Sjors Storkhorst met een wereldgoal echter het vonnis over Longa. Een uittrap van Tim Penterman werd door Waldo Rhebergen door gekopt, in de middencirkel taxeerden twee Longa-spelers de opstuitende bal verkeerd waarna Sjors - na de 2e keer dat de bal op stuiterde - weergaloos van binnen de middencirkel ineens via de paal binnen schoot voor de 0-3. Longa probeerde het nog even en had het geluk niet mee met een mooie omhaal vanaf rand zestienmeter die via de lat over ging. Longa begon met regelmaat hoge ballen voor de pot te gooien maar die werden meestal door de kopsterke Zieuwentse verdedigers verwerkt. RKZVC speelde het laatste half uur geroutineerd uit: het nam geen risico, in balbezit werd er rustig rond gespeeld en geloerd op eventuele kansen. Die kwamen er niet meer. Longa had nog wel een schotpoging (ruim over) en een kopbal na een corner die een meter langs ging.

Het resultaat van vandaag is niet alleen een mooie revanche op de nederlaag in september maar vooral ook een goed vervolg van de resultaten in de laatste weken met vier overwinningen op rij. Hiermee is RKZVC op een gedeelde vijfde plaats gekomen met vier punten voorsprong op de middenmoot.

Woensdag 4 maart speelt RKZVC in Wierden tegen zaterdag 1e-klasser SVZW (achtste finale beker).

Op 8 maart speelt RKZVC thuis om 14.00 tegen IFC (Hendrik Ido Ambacht).