Hoofdklasse B

8 maart 2020 14:00

L. (Luc) Tissingh

8-3-2020 RKZVC 1 – IFC 1: 3 – 1 (0 – 0)

Op voorhand leek het voor RKZVC een zware dobber te worden tegen IFC (Hendrik Ido Ambacht) dat 3e staat. Bij de uitwedstrijd naar IFC werd RKZVC de hele wedstrijd gedwongen te verdedigen en was het een “gestolen” 0-1 overwinning. Bovendien had IFC alle vijf wedstrijden na de winterstop gewonnen met het indrukwekkende doelsaldo van 16 goals voor en nul tegen!

Afgezien van het eerste kwartier waarin RKZVC gelijkwaardig was, leek het tot de 70e minuut op die uitwedstrijd. Veel balbezit van IFC en als RKZVC al in balbezit was, veel druk van IFC en regelmatig, soms onnodig balverlies aan Zieuwentse kant. Alleen in de 6e minuut was er een mooie lage schuiver van Sjors Storkhorst (corner getikt door de IFC-keeper) maar verder heerste IFC dus tot de 70e minuut. Evenals vorige week speelde de Zieuwentse verdediging weer een gedegen wedstrijd. Bij enkele aanvallen speelde IFC de mogelijkheden niet goed uit en van de vier schietkansen voor IFC ging er één naast en werden de andere drie door keeper Tim Penterman gered.

Na rust ging IFC op dezelfde manier door maar bleef RKZVC ook weer geconcentreerd en compact verdedigen. Tim Penterman tikte een schot over, een schot ging hoog over en een kopbal ging een metertje naast. De eerste aanvallende Zieuwentse pogingen waren een schot van Jens Schutten en een aardige corner variant rond de 65e minuut. In de 71e minuut kwam de gouden wissel in deze wedstrijd waarbij Sven Jurjus in het veld kwam en bijna in zijn eentje de wedstrijd in zes minuten besliste. Bij zijn eerste balcontact gaf hij een perfecte voorzet vanaf de zijlijn tot voorbij de 2e paal die door Sjors Storkhorst in een keer uit de lucht op de pantoffel werd genomen voor de 1-0 voorsprong. Vier minuten later was de combinatie andersom. Sjors gaf breed op de zestienmeterlijn waarop Sven Jurjus met een lage schuiver de 2-0 op het bord zette. De drieklapper volgde in de 77e minuut nadat Joey Belterman aan de linkerkant de bal veroverde, snel naar binnen trok en de bal panklaar voor goal bracht. Sven Jurjus kon daarna simpel zijn perfecte invalbeurt bekronen met de 3-0. Hoewel IFC tien minuten later nog wel een penalty kreeg (perfect door Danny Slingerland benut voor 3-1), was aan de lichaamstaal van de IFC-spelers wel te zien dat ze er niet echt meer in geloofden. Een kopbal(letje) ging nog naast en in de slotseconde voorkwam Waldo Rhebergen met een mooie sliding nog een laatste schot op goal.

Een zeer gedisciplineerd spelend RKZVC boekte vandaag een mooie overwinning op hoogvlieger IFC. Het lijkt er op dat RKZVC in een flow zit met vijf overwinningen op een rij waarmee ze slechts één punt achter de 3e positie staan (IFC en Baronie). Volgende week moeten ze naar AWC dat eveneens in een flow zit: na de winter de eerste twee wedstrijden gelijk en de laatste vier wedstrijden gewonnen. Een mooi affiche.

Zondag 15 maart speelt RKZVC om 14.00 de uit tegen AWC (Wijchen).