82'

Hoofdklasse B

1 september 2019 14:00

1-9-2019 RKZVC 1 – EHC/Heuts 1: 3 – 0 (0 – 0)

Veel tegenstanders zijn dit jaar nieuw omdat RKZVC dit seizoen in de zuidelijke hoofdklasse B is ingedeeld. Vandaag kwam EHC/Heuts, dat afgelopen seizoen kampioen werd in de 1e klasse zuid, uit het verre Hoensbroek op bezoek (215 km). Voor rust werd er redelijk afwachtend gespeeld waarbij een mooi schot van Joey Belterman in de 6e minuut feitelijk het enige noemenswaardige aanvallende feit van RKZVC was. Bij de eerste kans voor EHC in de 18e minuut kon de spits er met het hoofd net niet goed bij. Drie minuten later, na een snel genomen vrije trap door EHC, redde keeper Tim Penterman de inzet met een knappe reflex. EHC controleerde tot rust gemakkelijk het spel tot de 42e minuut. Waldo Rhebergen zou vrij door kunnen lopen op een pass maar werd door Fabio Poddighe onderuit gehaald met een veldverwijzing als gevolg.

Waarschijnlijk mede door de rode kaart kreeg RKZVC na rust een groot veldoverwicht. In de 52e minuut bereikte Joey Belterman in het centrum Sjors Storkhorst die vervolgens beheerst de 1-0 binnen schoot. Een minuut later kon Sjors - na een pass van Michiel Krabbenborg - op links door gaan waarna Sven Jurjus midden voor goal de lage voorzet strak binnen schoot voor de 2-0. RKZVC bleef zowel gecontroleerd spelen als druk zetten hetgeen kansen opleverde voor Sjors Storkhorst (2x), Sven Jurjus (hard onderkant lat) en Waldo Rhebergen (een meter langs kruising). In de 82e minuut kwam RKZVC goedkoop op de 3-0 eindstand. De Hoensbroekse keeper wilde aan de zijkant in het zestienmetergebied een terugspeelbal wegschieten. Hij raakte de bal niet goed waardoor deze recht in de voeten van Sjors Storkhorst kwam die vervolgens van 20 meter afstand ineens de bal in het lege doel schoot. Twee minuten later had Sjors pech dat zijn schot, na enig gegoochel, buiten bereik van de keeper via de lat het veld weer in stuiterde. Een vlammend schot over goal van Michiel Krabbenborg in blessuretijd sloot de wedstrijd af.

Vooraf waren er enige twijfels over de vorm van RKZVC aangezien de oefencampagne niet zo geweldig liep, er in de trainingsweken voor aanvang van de competitie steeds veel spelers op vakantie waren en er geen enkele wedstrijd gespeeld is met het "vaste" basisteam. Voor rust leek dit bevestigd te worden maar na rust toonde RKZVC genoeg creativiteit en wilskracht om met een goed gevoel de volgende wedstrijden tegemoet te zien.

Zondag 8 september speelt RKZVC om 14.30 uit tegen Moerse Boys (Zundert).