Hoofdklasse B

29 september 2019 14:00

J.C. (Johan) Jensch

29-9-2019 RKZVC 1 – Juliana ‘31 1: 4 – 4 (1 – 3)

Het publiek was na afloop de grote winnaar in dit spektakelstuk en dat zag er voor rust helemaal niet naar uit. Juliana ’31 uit Malden (gemeente Heumen onder Nijmegen) heerste grotendeels op het veld met geraffineerd kort spel waarbij RKZVC vaak net iets te laat was om die korte combinaties te onderbreken. De eerste Zieuwentse dreiging was nog wel een schot van Sjors Storkhorst (naast) maar kort daarna viel in de 8e minuut al de 0-1 na Zieuwents balverlies. Met een geplaatst schot bij de linkerpaal vond Jay van Boxtel het net. Juliana ’31 bleef gevaarlijker waarbij keeper Tim Penterman in de 25e minuut met een geweldige reflex redde op een kopbal van drie meter afstand. Er was nog geen enkele goede kans geweest maar onverwachts maakte RKZVC toch gelijk. Iets aan de linkerkant van de zestienmeter kwam Sjors Storkhorst naar binnen waarna de Maldense keeper zijn schot alleen tegen kon houden. Voor Joey Belterman was het daarna een simpele intikker voor de 1-1. Toch beloonde Juliana ’31 zichzelf voor het betere spel voor rust nog met twee goals. In de 40e minuut werd Twan Smits aan de rechterkant de diepte ingestuurd en hij schoof beheerst de 1-2 onder Tim Penterman door. En in blessuretijd miste iedereen bij een vrije trap van Jeroen Meijers waarna die ineens de goal in stuiterde voor de 1-3 ruststand.

Gezien het spelbeeld voor rust waren er weinig Zieuwentse supporters die er nog in geloofden maar de spelers toonden enorm veel karakter en vochten zich na een moeilijke eerste tien minuten terug in de wedstrijd. Op rechts kon Joey Belterman voor geven waarna Sjors Storkhorst met een sliding hard de 2-3 binnen schoot. Uiteraard gaf dat hoop op meer en omdat RKZVC wat meer druk naar voren zette, ontspon zich een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Zo kwam een Maldense corner op de buitenkant van de kruising en volgde in de 65e minuut weer een domper voor RKZVC. Een van richting veranderde voorzet van Juliana ’31 werd met het hoofd door Wouter op den Camp simpel omgezet in de 2-4. Een minuut later maakte RKZVC al weer de Anschlusstreffer na een pass van Michiel Krabbenborg. Sjors Storkhorst passeerde op links - bijna op de achterlijn - een verdediger, gaf terug en Joey Belterman knalde de 3-4 onder de lat. RKZVC kreeg zelfs loon naar werken. In de 79e minuut legde Sjors Storkhorst een vrije trap naast de zestienmeter laag terug op de kop van de zestienmetercirkel waarna Jouke Knippenborg met een geplaatst schot bij de linkerpaal de 4-4 aantekende. Het laatste kwartier was ongemeen spannend waarbij RKZVC in de 89e minuut enorm geluk had. Een kiezelhard schot kwam op de paal en de rebound kon ternauwernood geblokt worden.

Het gaat dit seizoen minder gemakkelijk dan vorig seizoen toen RKZVC in een soort flow voetbalde. Die is er momenteel niet maar het siert het elftal dat het op karakter toch punten binnen haalt. Op papier heeft RKZVC tot nu toe 5 relatief gemakkelijke tegenstanders gehad maar volgende week volgt in de uitwedstrijd naar IFC in Hendrik-Ido-Ambacht (de nummer 2 in de stand) de eerste echte testcase.

Zondag 6 oktober speelt RKZVC om 14.00 uit tegen IFC (Hendrik-Ido-Ambacht).