24 november 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Wedstrijdverslag RKZVC – RKSV Minor (6-0)

Onder de mooie herfstzon van zondag 24 november speelt RKZVC thuis tegen RKSV Minor uit Nuth. Tijdens de warming-up wordt duidelijk dat Wouter Pillen niet kan spelen. Hij wordt vervangen door Twan Gebbinck. Na een minuut stilte tegen het racisme in het Nederlandse voetbal komt de wedstrijd RKZVC – RKSV Minor direct volop op gang. Na drie minuten schiet Jens Schutten met een goed geplaatst afstandsschot RKZVC op 1-0. In de achtste minuut redt Tim Penterman sterk op een uitbraak van de bezoekers uit Nuth. In de 11e minuut moet Tim zich wederom inspannen om de nul te houden bij een snelle uitbraak van RKSV Minor. Op het moment dat de ploeg uit Nuth meer begint aan te dringen maak Jens wederom met een goed geplaatst schot in de bovenhoek de 2-0 in de 15e minuut. In diezelfde aanval raakt Waldo Rhebergen helaas geblesseerd. Hij verdraait zijn enkel en wordt vervangen door Sven Jurjus nadat Zieuwent een aantal minuten met 10 man heeft gespeeld. Minor krijgt in de 22e minuut nog een goede kans maar Tim redt wederom sterk. Na een overtreding van Sven in de 24e minuut schiet Minor de bal vanuit de vrije trap in de muur. Na een mooi opgezette aanval maakt Sven in de 28e minuut de 3-0. Na deze klap komt de ploeg uit het Limburgse Nuth niet meer echt in het spel voor. Na een geniale steekpas van Sven staat Sjors een op een met de keeper en rondt goed af. In de 37e minuut staat het 4-0.

Na de rust heeft RKZVC volledig de controle over de wedstrijd. In het eerste half uur van de tweede helft heeft Zieuwent een aantal kleine kansen, Sven mist in de 66e minuut een kans, maar Minor kan weinig weerstand bieden. In de 69e minuut wordt Freek Voogel uit het veld gehaald en mag Bjorn Doppen zijn opwachting maken. Sjors speelt zichzelf knap vrij in de 70e minuut en schiet op doel, Bjorn mist helaas de rebound. RKZVC begint het laatste stuk van de wedstrijd meer en meer aan te dringen. In de 79e minuut vervangt Steffen IJzereef Toby Bokkers voor het laatste stuk van de wedstrijd. Twan Gebbinck beloont zijn goede spel door in de 84 minuut de 5-0 binnen te schieten. Als Jens in de 86e minuut zijn derde van de middag ,de 6-0, maakt is het spektakelstuk compleet.