Hoofdklasse B

13 oktober 2019 14:30

13-10-2019 sv Meerssen 1 - RKZVC 1: 2 – 1 (2 – 0)

RKZVC vandaag niet goed genoeg
Onnauwkeurigheid van RKZVC en een feller Meerssen bepaalden letterlijk vandaag vanaf het begin de wedstrijd. Met 60 seconden keek RKZVC al tegen een achterstand aan door balverlies in de opbouw en teveel ruimte voor rechtsbuiten Richard Hannon die vrij op goal af kon gaan en beheerst de 1-0 in de linker benedenhoek binnen schoof. Binnen 4 minuten daarna had het zo maar drie of vier nul kunnen zijn. Een Meerssens schot ging amper een halve meter over, een volgend (van richting veranderd) schot ging via de lat over en een bijna vrije kopkans ging naast. Met het kwartier miste wederom een Zuid Limburgs schot het doel op een meter. Afgezien van twee ongevaarlijke schoten van Sjors Storkhorst kwam de eerste serieuze Zieuwentse dreiging in de 34e minuut nadat Joey Belterman op rechts door kwam, de bal terug legde maar de inzet werd geblokt. Het schot van Remco van Leeuwen twee minuten later recht op de Meerssense keeper was voor rust het laatste aanvallende feit. Meerssen schoot daarentegen nog een keer op de paal (vanaf de achterlijn) en hun spits miste in de 39e minuut een prima voorzet maar ternauwernood. Geklungel in de Zieuwentse opbouw gaf in de 40e minuut Lloyd Borgers de kans om met een mooi schot de 2-0 ruststand op het scorebord te zetten.

Van Zieuwentse kant hoopte men op een betere 2e helft zoals dat de laatste weken vaker het geval was. De eerste tien minuten liepen nog niet zo best maar in de 59e minuut viel toch de Zieuwentse goal. Sjors Storkhorst kwam op rechts door, gaf laag voor waarna Jens Schutten van dichtbij bij de 1e paal de 2-1 binnen tikte. Natuurlijk gaf dat hoop op meer en het veldspel werd opener en kwam ook meer in evenwicht zonder dat dit direct veel Zieuwentse kansen op leverde. Doordat RKZVC wat meer druk naar voren zette, kreeg Meerssen de ruimte voor counters die dreigend leken. In de 64e minuut kon keeper Tim Penterman nog net zijn handen achter de harde knal krijgen zodat die er via de kruising uit ging waarna de rebound geblokt werd. Tien minuten later kwam Sjors Storkhorst door op een pass van Michiel Krabbenborg maar mogelijk schoot hij de bal vanuit de stuit net iets te gehaast waardoor deze ruim over ging. In de 87e minuut verzuimde Meerssen weer om de wedstrijd op slot te gooien. Het schot na de counter over links ketste de buitenkant van de rechter paal. Joey Belterman tekende met een hard schot recht op de keeper voor de laatste mogelijkheid.

De overwinning voor sv Meerssen was verdiend. RKZVC leek vandaag niet helemaal bij de les. Niet helemaal bij de les zijn mag eigenlijk niet. Dat het veldspel moeizamer gaat dan we de laatste jaren gewend waren, kan gebeuren. We zullen blij moeten zijn met de wedstrijden waarin het dan toch lukt.

Donderdag 17 oktober speelt RKZVC een oefenwedstrijd uit naar DETO om 20.15 Vriezenveen.
De volgende competitiewedstrijd is 27 oktober thuis om 14.00 tegen AWC (Wijchen).