Hoofdklasse B

21 september 2019 19:00

G.H.A. (Gijs) Stevens

21-9-2019 Silvolde 1 - RKZVC 1: 1 – 1 (1 – 0)

In de twee voorgaande wedstrijden (Moerse Boys en Longa ’30) speelde RKZVC sterk in de eerste 20 minuten maar verloor daarna de controle op het spel volledig. Vandaag voor rust zette zich dat spelbeeld voort. Silvolde zette RKZVC overal op het veld direct onder druk en had volledig controle. Via combinaties kwam Silvolde niet tot uitgespeelde kansen maar de hoge ballen leverden veelvuldig strijd voor de Zieuwentse goal op. In de 10e minuut leverde dat het Silvoldse doelpunt op. Keeper Tim Penterman kon een hoge voorzet niet goed verwerken waarna Ischa Krosse van dichtbij de bal vrij binnen kopte voor de 1-0. In de 28e minuut had Wout Blasman (dit voorjaar nog RKZVC-speler) de 2e Silvoldse goal kunnen / moeten maken na een vrije doorgang maar hij schoof de bal een meter naast goal. Ook enkele minuten voor rust kwam een kopbal van hem niet binnen de palen (metertje over). Op slag van rust waren twee achtereenvolgende harde schoten vanaf de rand van de zestien, die beide op Silvoldse benen kwamen, de eerste Zieuwentse dreiging.

Met twee wissels in de rust greep trainer Laurens Knippenborg in en door een iets andere positionele opstelling kreeg RKZVC na rust grip op de wedstrijd. Vanaf het begin zette het druk op Silvolde in de jacht op de gelijkmaker en een kwartier lang kwam Silvolde niet aan aanvallen toe. Hoewel dit niet direct kansen op leverde, werd het een bijzonder boeiende 2e helft omdat na dat eerste kwartier Silvolde (waar mogelijk) ook de aanval zocht om de wedstrijd te beslissen. Zo was er een schot vanuit een schuine hoek dat door Tim Penterman nog net tot corner kon worden verwerkt en tikte hij even later een schot netjes over de lat. Ook hadden ze een serie van 5 of 6 hoekschoppen die kort voor goal gezet werden en steeds heel dreigend waren. Eén van die corners ging via een Zieuwentse verdediger en de lat maar net over. De gelijkmaker in de 70e minuut was er ééntje om in te lijsten en die zou in het betaald voetbal zo mee kunnen doen “als doelpunt van de maand”. Op het moment dat Joey Belterman aan de linkerkant de diepte werd ingestuurd, liep Sjors Storkhorst vanuit het middenveld weg naar de rechterkant van de zestienmeter. Joey Belterman gaf bijna vanaf de zijlijn zeer strak voor, iets voorbij de 2e paal waarna Sjors, bijna horizontaal in de lucht hangend, vanaf veertien meter afstand met een snoeiharde volley ineens uit de lucht de bal in de rechter benedenhoek knalde. Een schot van Jens Schutten kon de Silvoldse keeper met moeite tot corner verwerken en Sjors knalde vervolgens nogmaals een volley ineens (geblokt door een Silvoldse verdediger). Vijf minuten voor tijd pegelde Jens Schutten van 20 meter afstand rakelings naast. Met een laatste poging van Silvoldse kant eindigde de wedstrijd.

Als je de 1e helft vandaag ziet, zou je haast gaan twijfelen of RKZVC dit niveau nog aan kan. Gelukkig hadden we ook een 2e helft waarin er strijd en passie geleverd werd. Dan is het voetbal leuk en dat is de ook de reden dat RKZVC afgelopen jaren meer fans kreeg. Dit geeft hoop voor de komende wedstrijden.