Hoofdklasse B

15 februari 2020 19:00

D. (Dominique) Prick

15-2-2020 RKZVC 1 – Silvolde 1: 1 – 0 (0 – 0)

Onder een behoorlijke publieke belangstelling (naar schatting 700 toeschouwers) maakten beide streekgenoten er wel een aardig kijkspel van maar was het spelniveau gewoontjes. Lange tijd heersten beide verdedigingen en kwamen er alleen maar kleine kansjes.

RKZVC begon nog wel met enkele "bijna mogelijkheden" op een kans maar daarna had Silvolde meer spelaandeel, echter ook zonder kansen uit te spelen. In de 23e minuut kwam Sjors Storkhorst voor de eerste keer op links door maar zijn schot vanuit een schuine hoek werd weggestompt. Enkele minuten later volgde een mooie voorzet van Toby Bokkers waarop Sjors Storkhorst met een snoekduik naast kopte. Op een mooie pass van Joey Belterman in de 28e minuut werd Sjors Storkhorst een halve meter buiten de zestienmeter onreglementair gestopt waarop Wouter Ebbers van Silvolde met rood van het veld moest. De vrije trap van Sjors die daarop volgde, ging via de Silvoldse keeper en de paal er niet in. Het doelgevaar van Silvoldse kant kwam eigenlijk alleen via vrije trappen en corners. Enkele minuten voor rust had Jens Schutten nog een mooie actie maar zijn schot uit de draai ging een meter langs de kruising.

Het eerste (en laatste) kwartier na rust was niet te zien dat Silvolde met een man minder op het veld stond. Keeper Tim Penterman redde meteen al netjes op een schot van buiten de zestien en in de 54e minuut kwam een Silvolds schot op de lat. Van de 65e tot de 77e minuut zette RKZVC volledig druk op Silvolde. Dat begon eerst met een serie van vier schoten die allen werden geblokt. Na een mooie aanval kon de lage voorzet nog net onderschept worden voor die bij een vrijstaande Zieuwentse speler kon komen. Twee kopballen van Jens Schutten en een schot van Sjors Storkhorst gingen over. In die periode was er alleen een schot(je) van Wout Blasman die een jaar geleden nog voor RKZVC speelde. In de 77e minuut had de druk van RKZVC wel succes. Waldo Rhebergen draaide zich aan de rechterkant mooi vrij, de Silvoldse keeper verwerkte de zijn voorzet slecht waarna Sjors Storkhorst was er als de kippen bij om met het hoofd de opstuitende bal binnen te koppen en daardoor de 1-0 op het scorebord te zetten. Uiteraard had Silvolde hierna niks meer te verliezen en ging opportunistisch vol in de aanval zodat RKZVC het laatste kwartier weer onder druk kwam te staan. Je zou RKZVC kunnen verwijten dat ze het spel niet beter uitspeelden door meer op balbezit te spelen en door het veld groot te houden. Anderzijds gaven ze ook geen echt grote kansen weg, zeker niet vrij voor goal en ook Tim Penterman toonde zich weer een betrouwbare sluitpost van de verdediging. Hij tikte een vrije trap netjes over, een kopbal ging ruim over, een schot ging recht op Tim af en in de laatste minuut van de blessuretijd tikte Tim een schot mooi uit de bovenhoek.

In een derby tussen streekgenoten weet je het nooit. Het is dit seizoen echter de eerste keer dat RKZVC drie wedstrijden achter elkaar wint en dus een goede serie neer zet. Ze zijn goed uit de winterstop gekomen. Alles bij elkaar is het een prettige overwinning voor RKZVC dat zich hierdoor nog beter aan de bovenkant van de middenmoot positioneert.

ZATERDAG 22 februari speelt RKZVC om 17.00 uit tegen ATC '65 (Hengelo Ov) voor de beker.
ZATERDAG 29 februari speelt RKZVC om 19.00 de derby uit tegen Longa ‘30.