Hoofdklasse B

2 februari 2020 14:00

J.W. (Jan-Willem) Bouw

2-2-2020 RKZVC 1 – Moerse Boys 1: 2 – 1 (2 – 1)

Beide ploegen hadden vorige week prima overwinningen behaald (4-0 en 3-1). De vraag vooraf was natuurlijk wie van beide het goede resultaat van vorige week zou voortzetten. Dit leverde best een boeiend schouwspel op, misschien juist ook omdat de opbouw aan beide kanten regelmatig slordig was.  Uiteraard komt dat mede omdat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en er bijna continu gejaagd werd op de bal en er dus niet altijd veel tijd was om nauwkeurig te spelen.

Het eerste half uur had Moerse Boys (Klein Zundert, achter Breda bij de grens) iets meer spelaandeel. Een schot uit een schuine hoek op de benen van keeper Tim Penterman was de eerste waarschuwing van de Zunderttenaren. In de 12e minuut was het raak na een voorzet van rechts die door Daan van den Broek vanaf de vijfmeter en via de benen van Tim Penterman werd binnen gekopt voor de 0-1. Twee minuten later redde Tim op een Zundertse kans na een te korte terugspeelbal en in de 18e minuut schoot Moerse Boys vanuit een schuine hoek naast. Een niet al te hard schot van Sven Jurjus in de 20e minuut was de eerste Zieuwentse waarschuwing. Een minuut later scoorde Sven echter wel nadat hij een pass in de opbouw onderschepte en vrij op goal af kon gaan. Met een halve stift maakte hij de 1-1. Met een schot van Sjors Storkhorst op de benen van de Zundertse keeper begon het Zieuwents kwartiertje voor rust. Joey Belterman zag 2x achter elkaar zijn schot geblokt worden en Remco van Leeuwen schoot over. Een razendsnelle counter via Sjors Storkhorst en Joey Belterman in de 45e minuut leidde de 2-1 in. Sjors Storkhorst legde terug op Jens Schutten die onderuit werd gehaald. Wouter Pillen schoot onberispelijk binnen voor de ruststand.

De eerste 22 minuten na rust zette Moerse Boys direct weer druk. Afgezien van twee schoten (hoog over en recht op Tim Penterman) leidde dat niet tot echte kansen. Daarna voetbalde RKZVC tien minuten voornamelijk op de helft van Moerse Boys. Een steenharde vrije trap in de 67e minuut van Jens Schutten spatte uiteen op de rechter kruising. Een minuut later schoot Jens recht op de keeper. Een schot van Remco van Leeuwen ging ruim over. Omdat de 3e Zieuwentse goal niet viel, kon Moerse Boys blijven geloven in een beter resultaat en drong RKZVC weer terug op eigen helft. Een schot ging hoog over en een ingekopte cornerbal werd door Tim Penterman met één hand gepakt. De spanning liep op. In de 87e minuut werd eerst een inzet van Moerse Boys geblokt waarna Tim Penterman de rebound katachtig uit de linker bovenhoek weg stompte. In de counter was het echter RKZVC dat nog twee goede mogelijkheden kreeg. De eerste in de 88e minuut kon ternauwernood door de Zundertse verdediging tot corner gered worden. In de 93e minuut kopte Harm Bokkers recht op de handen van de keeper.

Het is de eerste keer dit seizoen dat RKZVC twee wedstrijden achter elkaar wint. Een belangrijke overwinning omdat je hierdoor het gevoel hebt dat je met 2 overwinningen uit drie wedstrijden behoorlijk goed uit de winterstop bent gekomen. Ook belangrijk omdat je hierdoor bovenin de middenmoot mee blijft draaien en de afstand naar de onderkant weer iets is toegenomen. Een goede basis om de komende weken op door te bouwen.

Zondag 9 februari speelt RKZVC om 14.30 uit tegen EHC/Heuts (Hoensbroek).