90'
91'

11 januari 2019 20:00

11-01-2019 ATC ’65 1 - RKZVC 1: 3 – 3 (2 – 0) (oefenwedstrijd)

In deze oefenwedstrijd tegen de zondag 2e-klasser in Hengelo (O) was het van Zieuwentse kant niet erg overtuigend. Het begin was nog goed met direct een kans in de 1e minuut voor Sjors Storkhorst en de 0-1 voorsprong in de 3e minuut. Hierbij stuurde Sjors Storkhorst aan de rechterkant Wout Blasmans vrij de diepte in waarna Wout panklaar voor gaf en Sjors kon binnen tikken. Daarmee waren de Zieuwentse kansen voor rust op en was de nauwkeurigheid weg. ATC ’65 speelde gemakkelijker samen en speelde ook enkele goede kansen uit. Bij twee van die kansen redde keeper Huib Jonkman goed en een derde kans werd achter (het standbeen langs) net naast getikt.

Na rust speelde RKZVC in eerste instantie beter. In de 50e minuut ging een scherp genomen corner bij een kopduel nog tegen de lat maar Wout Blasman kon van dichtbij de 0-2 binnen werken. In het kwartier daarna tot de 67e minuut waren er drie vrije kansen voor RKZVC die onbenut bleven. Na enkele wissels stonden er halfweg de 2e helft aan Zieuwentse kant vijf ‘van nature’ pure aanvallers in het veld met daarnaast ook nog twee aanvallende middenvelders in het veld waardoor de balans niet echt goed meer was. ATC ’65 pakte in het laatste kwart van de wedstrijd dan ook het initiatief op het middenveld en maakte goed gebruik van de ruimtes door druk te zetten met fel spel. De in het veld gekomen keeper Tim Penterman wist zeker vier keer te redden op schoten en in situaties dat Hengelose spelers vrij voor hem opdoken. In de 70e minuut was hij ook kansloos op een schot vanaf de zestienmeter na een corner die niet goed was weggewerkt (1-2). In de 86e minuut was hij wederom kansloos op een schot vanaf 15 meter na een uitstekende Hengelose counter (2-2). In de 90e minuut dreigde zelfs een nederlaag na een dieptepass achter de Zieuwentse defensie. De uitlopende Tim kwam hierbij net te laat en de 3-2 kon simpel in het lege doel worden geschoven. Het was echter nog niet het einde. Na behoorlijk storend werk door Zieuwentse aanvallers bij het uitverdedigen van ATC ’65 kon Sjors Storkhorst 30 meter van goal de bal oppikken. In één beweging passeerde hij de laatste verdediger in het centrum en schoof beheerst de 3-3 eindstand binnen.

Na het goede trainingskamp op Gran Canaria was dit een matige oefenwedstrijd ter afsluiting van de voorbereiding op de 2e helft van de competitie op zondag 20 januari. Laten we het maar houden op: “een slechte generale, …”

De volgende competitiewedstrijd is 20 januari uit om 14.00 tegen Alcides (Meppel).