Late zege - RKZVC

Late zege

RKZVC 1

3 - 0

RKHVV (zon)

Jens Schutten (kopbal)
82'
Jens Schutten (intikker)
87'
92'

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

24 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

24-03-2019 RKZVC 1 – RKHVV 1: 3 – 0 (0 – 0)

Late zege
Op hoofdklasseniveau zijn er geen gemakkelijke tegenstanders, ook niet als je tegen de rode lantaarndrager speelt. RKHVV heeft best een technische ploeg en probeerde hoog te verdedigen waardoor het zeker in de 1e helft voor RKZVC moeilijk was om vrije spelers te vinden en te combineren. Niettemin had RKZVC de kansen om de wedstrijd in een veel eerder stadium te beslissen.

Verdedigend stond het bij RKZVC behoorlijk goed waardoor RKHVV voor rust slechts twee schotpogingen had. RKZVC daarentegen had voor rust veel halve mogelijkheden om te scoren maar was te onnauwkeurig om tot een echt goede kans te komen. Zo had Jop Hemink een schot van Remco van Leeuwen niet klem, nam Joey Belterman bij een vrije doorgang verkeerd aan en ging een vrije trap van Wouter Pillen een meter over. In de 35e minuut kwam Wout Blasman door, ging de keeper voorbij maar kon de bal niet binnen houden en bokste de Huissense keeper Jop Hemink een schot van Joey Belterman weg. Twee minuten voor rust had Joey Belterman de grootste vrije kans maar vanaf 12 meter schot hij tegen de linkerpaal.

RKZVC drong na rust veel meer aan en creëerde opgelegde kansen maar moest ook enkele hachelijke situaties voor eigen goal toestaan. Mart Schutten zette in de 47e minuut Wout Blasman geheel vrij voor de keeper maar hij schoot recht op de keeper. Tien minuten later was er wederom een knappe redding van Jop Hemink op een schot van Mart Schutten in de linker benedenhoek. Een minuut later kwam Sjors Storkhorst op links door waarna de keeper weer redde op de vrije schietkans van Wout Blasman. Door het missen van deze kansen kon RKHVV natuurlijk blijven hopen op winst en zij creëerden dan ook enkele gevaarlijke situaties voor de Zieuwentse goals.  Zo kon Bart te Focht in 64e minuut net op tijd een goede kans voorkomen en ging een Huissense voorzet in de 71e minuut langs alles en iedereen. Na een corner van Joey Belterman in de 75e minuut had Jens Schutten (ingevallen in de 68e minuut) bij zijn eerste doelpoging het geluk niet mee dat zijn kopbal via een Huissense verdediger en de onderkant van de lat er niet in ging. In de 81e minuut kreeg RKZVC eindelijk loon naar werken. De corner van Joey Belterman, die volgde op een knap genomen vrije trap van Wout Pillen, werd door Jens Schutten voorbij de 2e paal hard binnen gekopt voor de 1-0. Na nog een laatste dreiging in de 85e minuut (Mart Schutten ruimde net op tijd) bekroonde Jens Schutten in de laatste vijf minuten zijn geweldige invalbeurt. Meteen na het moment dat de Huissense trainer aangaf om achterin één-op-één te gaan spelen, schoot de Huissense keeper tegen Jens Schutten aan. Sjors Storkhorst kon vrij op de keeper af lopen en legde breed waarna Jens Schutten de 2-0 kon binnen tikken. In de 92e minuut pakte Jens Schutten een voorzet van Sjors Storkhorst op, kapte vervolgens de bal ‘heen en weer’ en krulde met links knap de 3-0 eindstand in de linker bovenhoek.

Uiteindelijk een dik verdiende overwinning die alleen wat laat tot stand kwam. Voor het publiek is dat natuurlijk wel  leuk omdat het dan tot het eind spannend blijft. Ook de andere koplopers wonnen vandaag zodat er bovenin niets verandert in de onderlinge stand en RKZVC blijft hopen op deelname aan de nacompetitie.

Zondag 7 april speelt RKZVC om 14.00 uit tegen AWC (Wijchen).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!