Krappe winst in moeilijke omstandigheden - RKZVC

Krappe winst in moeilijke omstandigheden

RKZVC 1

1 - 0

Achilles 1894 (zon)

64'
Assist: Toby Bokkers

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

10 maart 2019 14:00

Scheidsrechter

M.S. (Miquel) Tjong A Hung

Accommodatie

Onbekend

10-03-2019 RKZVC 1 – Achilles 1894 1: 1 – 0 (0 – 0)

Krappe winst in moeilijke omstandigheden
Door de harde wind(vlagen) waren het moeilijke omstandigheden om te spelen, zeker bij hoge ballen. Omdat RKZVC vaak de ‘pass  over de hele breedte’ gebruikt om de ruimte te zoeken en het spel te verplaatsen was het vandaag lastig waardoor er van Zieuwentse kant ook minder verrassing in zat. Omdat beide ploegen ook nog eens voorzichtig begonnen, was het vooral voor rust een wat minder aantrekkelijk spelbeeld.

De eerste bijna kans was voor de Assenaren in de 11e minuut maar de spits gleed uit en kon daardoor niet meer bij de bal. Direct volgde het eerste Zieuwentse schot via Sjors Storkhorst dat de keeper goed pareerde en enkele minuten later ging een schot van Sjors een meter naast. Pas rond het halve uur kwamen er aan beide kanten weer kansen. Eerst een vrije trap van Achilles 1894 (een meter naast), daarna een geplaatste bal van Waldo Rhebergen een halve meter over de kruising. In de 30e minuut kreeg Sjors Storkhorst op aangeven van Wout Blasman een vrije doortocht maar de Assense keeper wist nog net te redden ten koste van een corner. Ook een hard schot van Sjors Storkhorst, een minuut later, vanuit een schuine hoek verwerkte hij tot corner evenals inzetten van Wout Blasman en Sjors Storkhorst rond de 40e minuut. Op slag van rust kwam RKZVC na een corner goed weg dat de inzet van dichtbij door Achilles 1894 via een Zieuwentse verdediger over ging.

Het laag geklasseerde Achilles 1894 startte de 2e helft duidelijk met de intentie om te winnen om daardoor uit de degradatiezone te komen. Binnen de minuut ging een schot op de kruising. Vijf minuten later hadden ze een erg mooie aanval waarop keeper Huib Jonkman het schot vanaf elf meter met een zeer knappe reflex nog tot corner wist te verwerken. Echt hachelijk was het rond de 62e minuut voor de Zieuwentse goal met een viertal Assense inzetten die steeds ternauwernood konden worden geblokt. De ommekeer kwam in de 64e minuut. Een voorzet op maat van rechts door Toby Bokkers werd iets voorbij de 2e paal door de op volle snelheid inkomende Sjors Storkhorst met een schitterende snoekduik steenhard binnen gekopt voor de 1-0. In de resterende tijd kreeg RKZVC legio kansen om het pleit definitief te beslechten. Een schot van Mart Schutten ging ruim over. Het schot van Jens Schutten ging via de vingertoppen van de keeper en de buitenkant van de paal naast. Een inzet in vrije positie van Joey Belterman werd via een verdediger corner. Een hoge dwarrelbal ging via een Assense verdediger bijna in eigen goal. Een hard schot van Mart Schutten na een corner zeilde langs de kruising. De Assense keeper redde in de 82e minuut nog maar eens op een inzet van Jens Schutten en in blessuretijd werden drie Zieuwentse schoten van binnen de zestienmeter even zo vaak geblokt. Waren er dan helemaal geen Assense mogelijkheden? Met de onvoorspelbare wind deze middag en de krappe 1-0 voorsprong was eigenlijk elke uitval dreigend en bleef de spanning er volledig in. Alleen de counter in de 89e minuut leverde een kopkans op die echter ruim voorlangs ging.

RKZVC blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap omdat van de concurrenten alleen Hoogland verloor tegen Hoogeveen maar de anderen (SDO, DEM en Hoogeveen) ook wonnen. Met hoeveel je dan wint, is niet belangrijk ook al is het krap: je blijft meedoen.

Zondag 17 maart speelt RKZVC om 14.00 uit tegen Be Quick 1887 (Haren, Groningen).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!