RKZVC lijkt af te haken voor de prijzen - RKZVC

RKZVC lijkt af te haken voor de prijzen

SDO (zon)

2 - 0

RKZVC 1

Joost Heerschop (schot)
65'
Jesse van Huisstede (schot)
79'

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

20 april 2019 18:00

Accommodatie

Onbekend

20-04-2019 SDO 1 – RKZVC 1: 2 – 0 (0 – 0)

RKZVC lijkt af te haken voor de prijzen
Het lukte RKZVC wederom niet om punten te pakken in een wedstrijd tegen een concurrent aan kop. In de zes wedstrijden tegen Hoogeveen, DEM en SDO werd maar één keer een gelijkspel behaald. Stel dat ze de helft (9 van de 18) hadden gehaald, dan stonden ze nu ruim aan kop. Omdat RKZVC het tegen de lager geklasseerden beter dan de concurrenten doet, bleef RKZVC lang mee doen in de strijd om het kampioenschap.

Vandaag had SDO voor rust duidelijk de overhand en kreeg ook de nodige kansen. Het ontbrak aan de nodige zuiverheid bij hun afwerking en als een schot al eens op goal kwam, voorkwam keeper Huib Jonkman een aantal keren knap dat RKZVC voor rust goals tegen kreeg. Zo ging in de 18e minuut een schot via zijn handen en de paal er niet in en pakte hij in de 22e minuut een goed schot. Daarnaast gingen in de 25e en 30e minuut goede Bussumse kansen naast. RKZVC, zonder de niet fitte Sjors Storkhorst, loerde op de counter en kreeg ook enkele aardige mogelijkheden. Zo ging in de 4e minuut een inzet van Mart Schutten via de keeper corner en kwam Mart door op een pass van Remco van Leeuwen maar ging zijn schot voorlangs. Na een counter via Joey Belterman op links raakte Wout Blasman met een zweefduik nog de bal maar redde de keeper ten koste van een corner. In blessuretijd lobde Wout Blasman over de keeper maar ook over goal.

Na rust was het spel opener en de strijd meer in evenwicht. Na een mooie aanval in de 47e minuut ging het schot van Mart Schutten maar rakelings over. In de 61e minuut kwam RKZVC goed weg na een vrije trap vanaf de zijkant die van richting werd veranderd en net naast ging. In de 61e minuut ging het toch mis. Een vrije trap van rechts schoot door, werd van links weer ingebracht waarna Joost Heerschop van dichtbij de 1-0 binnen schoot. Na een duidelijke rode kaart voor een SDO-speler in de 65e minuut gooide RKZVC direct alles op de aanval. De Bussumse keeper redde even later een kopbal van Wout Blasman en een lage voorzet kon dicht voor goal door een SDO-verdediger worden weggewerkt. Nu was het SDO dat op de counter loerde. De eerste grote kans kreeg de spits na een misser in het centrum van de Zieuwentse verdediger maar hij schoot naast. Twee minuten later, wederom na een snelle counter, voltrok Jesse van Huisstede het vonnis voor RKZVC door de 2-0 van dichtbij binnen te schieten. In de resterende tijd gingen schoten van Harm Bokkers en Jens Schutten ruim over en pakte de Bussumse keeper met een knappe reflex nog een kopbal van Wout Blasman. Aan de andere kant had Huib Jonkman ook nog een geweldige redding op een hard schot in de rechter benedenhoek.

Nu er nog vier wedstrijden te spelen zijn, is de titelkans wel verkeken en met vijf punten achterstand op de concurrenten DEM en SDO lijkt de nacompetitie ook uit zicht. Vandaag heeft de ploeg geknokt voor wat het waard is en daar moet je tevreden mee zijn. Over de gehele competitie gezien, heeft het team een geweldige prestatie geleverd als het de huidige 4e plaats kan vasthouden.

De volgende competitiewedstrijd is 5 mei uit naar Hollandia (Hoorn) om 14.00.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!