RKZVC 1 - Hoogland - RKZVC

RKZVC 1 - Hoogland

RKZVC 1

2 - 2

Hoogland

28'
Bas Wobbes (penalty)
70'
Bas Wobbes (intikker)
Wout Blasman (schot)
81'
85'
Assist: Wout Blasman

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

27 januari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

27-01-2019 RKZVC 1 – Hoogland 1: 2 – 2 (0 – 1)

Enerverende 2e helft
Hoogland won de laatste 6 competitiewedstrijden allemaal. RKZVC won 7 van de laatste 8 competitiewedstrijden. De vraag vooraf was dus wie van beide de serie goede resultaten door zou trekken. Lang leek het er op dat Hoogland dat zou zijn maar in de 2e helft gaf RKZVC vol gas en knokte zich met 10 man van een 0-2 achterstand terug naar een gelijkspel.

RKZVC begon scherper aan de wedstrijd dan Hoogland en kreeg het eerste half uur ook een aantal kleine kansjes via Wout Blasman (2x), Michiel Krabbenborg (schot van 30 meter, één meter naast de kruising) en schoten van Sjors Storkhorst en Waldo Rhebergen die naast gingen. Ondanks deze kleine mogelijkheden leken beide ploegen enigszins met de handrem op te spelen en te gokken op die ene goede aanval. Hoogland kreeg die in de 28e minuut na een dieptepass met een penalty wegens vasthouden. Bas Wobbes schoot beheerst de 0-1 binnen. RKZVC moest even later verder met 10 man nadat Joey Belterman direct rood kreeg. Desondanks bleef het spel van RKZVC daarna ongeveer op dezelfde manier doorgaan en kregen ze kansen. In de 33e minuut kopte Wout Blasman een vrije trap van Waldo Rhebergen recht in de handen van de Hooglandse keeper en tien minuten later ging een schot van Sjors Storkhorst een metertje naast. In de 44e minuut liep keeper Huib Jonkman attent uit om een vrije kans van Hoogland te voorkomen.

Na rust kreeg RKZVC de bevlogenheid terug die het in het najaar ook vaak liet zien. Met 10 man gaven ze vol gas. Het leek of de spelers vleugels kregen waarbij ze vaak voor elkaar de gaten dicht liepen. Veel kansen leverde dat vooralsnog niet op. Een lage voorzet van Sjors Storkhorst op de vrijstaande Wout Blasman, die werd onderschept door de Hooglandse keeper, was de eerste 20 minuten na rust de enige mogelijkheid op een kans. Door het aandringen van RKZVC en de man-meer situatie profiteerde Hoogland uiteraard voorin van de ruimte om te counteren. In de 70e minuut speelden ze daarmee netjes de 0-2 uit. Een voorzet van links voorbij de 2e paal werd weer voor doel gekopt waar Bas Wobbes van dichtbij ongehinderd binnen kon schieten. Voor RKZVC was dit reden om nog aanvallender spelers in te wisselen voor een alles of niets slotoffensief. Hoogland kreeg in de 74e minuut echter eerst nog een goede kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar de spits raakte de bal niet goed. De eerste Zieuwentse kans kreeg Toby Bokkers maar zijn kopbal ging rakelings langs de linkerpaal. Twee minuten later ging het schot van Sjors Storkhorst vanuit een schuine hoek via de keeper corner. In de 81e minuut kwam de eerste beloning voor de inzet. Na een dieptepass op links bereikte Sjors Storkhorst de vrijstaande Wout Blasman in de zestienmeter iets aan de rechterkant. Hoewel hij al behoorlijk vrij stond, kapte hij eerst nog een speler uit en schoot vanaf 14 meter hard de 1-2 binnen. Een minuut later had RKZVC alle geluk van de wereld: een corner werd weggekopt en door een Hooglandspeler opgepakt. Diens schot stuiterde via de onderkant van de lat (net naast de kruising) weer het veld in. De laatste tien minuten speelde RKZVC steeds opportunistisch met veel lange ballen en met hoge ballen vanaf de zijkant voor de pot. Bij deze manier van spelen heb je enig geluk nodig. In de 85e minuut lukte had. Een lange vrije trap door Wouter Pillen op eigen helft in de buurt van de cornervlag werd koppend iets geraakt door een Hooglandspeler waarna Wout Blasman verlengde. Ineens kon Sjors Storkhorst vrij doorlopen en schoof beheerst de 2-2 binnen. De kopbal van Jens Schutten die een meter over ging, was de laatste doelpoging van een enerverende 2e helft.

Het antwoord op de vraag “wie van beide de serie goede resultaten door trekt”, lijkt duidelijk. Hoewel je vooraf zou tekenen voor een gelijkspel uit tegen de koploper zal Hoogland ontevreden zijn omdat ze een 0-2 voorsprong tegen 10 man niet kunnen vasthouden. Moreel zal RKZVC zich zeker winnaar noemen omdat ze - na een 0-2 achterstand - met 10 man toch nog een punt uit het vuur sleepten. Bovendien verspeelden de directe concurrenten ook punten (SDO verliest, DEM speelt gelijk). RKZVC blijft koploper!

Zondag 3 februari speelt RKZVC om 14.00 uit naar DEM (Beverwijk)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!