MSC/Amslod (zon) - RKZVC 1 - RKZVC

MSC/Amslod (zon) - RKZVC 1

MSC/Amslod (zon)

5 - 2

RKZVC 1

Justin Benjamins (schot)
12'
Justin Benjamins (schot)
18'
38'
46'
Camiel Fidom (kopbal)
66'
Remco Hof (schot)
78'
Noah Schuurman (schot)
79'

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

21 oktober 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

21-10-2018 MSC/Amslod 1 – RKZVC 1: 5 – 2 (2 – 1)

RKZVC krijgt veel te gemakkelijk goals tegen

Zo stabiel de laatste jaren middenveld en verdediging verdedigden, zo kwetsbaar is het de laatste tijd met 15 goals tegen in de laatste vier wedstrijden. Natuurlijk is het niveau hoger en worden foutjes, zowel positioneel als gewoon balverlies, snel afgeschaft. Maar de eerste vier wedstrijden ging het verdedigend wel goed met slechts vijf goals tegen. Hoog tijd dat het lek van de laatste weken boven water komt.

Er was in Meppel eigenlijk nog niks bijzonders gebeurd tot simpel balverlies op het middenveld in de 12e minuut direct de 1-0 achterstand inleidde. Het daarop volgende schot van 20 meter afstand door Justin Benjamins werd nog iets van richting veranderd en verdween in de rechter benedenhoek. Drie minuten later kreeg MSC al een uitstekende kans op de tweede goal maar de snel uitgekomen Huib Jonkman blokte met de benen de inzet. Zes minuten later hetzelfde verhaal als bij de 1e goal: balverlies gaf wederom Justin Benjamins de kans om vanaf 16 meter in de linker benedenhoek de 2-0 binnen te schieten. Daarna nam RKZVC wel meer het heft in handen maar had het in eerste instantie erg veel moeite om de fysiek sterke Meppelse verdediging uit te spelen. Een vrije trap van Wouter Pillen in de 21e minuut kreeg de keeper niet onder controle maar de rebound werd geblokt. De aanvalsdrift van RKZVC leverde echter ook ruimte voor MSC om te counteren. In de 30e minuut kon Huib Jonkman met moeite een schot keren. Nadat in de 34e minuut een poeier van Mart Schutten nog net een halve meter over de lat ging, was hij vier minuten later wel doeltreffend. Hij nam op 20 meter afstand een voorzet van Waldo Rhebergen van de rechterkant ineens op de slof en de bal verdween in de linker benedenhoek voor de 2-1. In de 44e minuut was de Meppelse verdediging attent na een lob door Joey Belterman over hun keeper zodat de bal nog voor de doellijn werd weg getrapt.

Binnen de minuut na rust leek RKZVC orde op zaken te stellen. Michiel Krabbenborg bereikte aan de rechterkant Sjors Storkhorst die naar binnen trok en met een lage schuiver in de verre hoek de 2-2 op het bord zette. Een twintig minuten lang had RKZVC meer balbezit maar was MSC met counters dreigender. Een harde voorzet van rechts werd bij de eerste paal door Huib Jonkman weg gestompt. Een Meppelse kans van links ging in het zijnet. De eerste Zieuwentse kans was na een mooie combinatie in de 64e minuut. Het schot van Jouke Knippenborg onder de lat was helaas midden boven de keeper zodat die de bal over de lat kon tikken. Twee minuten later viel aan de andere kant wel de goal. Na een corner kon Huib Jonkman de bal niet goed weg werken (was het aanvallen van de keeper binnen de vijfmeter?) waarna Camiel Fidom van dichtbij de 3-2 kon binnen koppen. Vrij snel daarna wisselde RKZVC aanvallend en bijna had dat succes maar een corner van Waldo Rhebergen kon net niet door twee Zieuwentse spelers worden geraakt. En, evenals Hoogeveen een week geleden, profiteerde MSC eenvoudig van de geboden ruimte. Qua veldbezetting zat het gewoon niet goed meer in elkaar en werd RKZVC simpel uit gecounterd en besliste MSC binnen twee minuten de wedstrijd. In de 78e minuut bereikt een Meppelse voorzet Remco Hof aan de linker kant iets voorbij de goal. Hij draaide naar binnen en schoot beheerst 4-2 binnen. De 5e tegengoal in de 79e minuut was nog eenvoudiger. RKZVC stond nog een beetje te kijken (lees: protesteren) bij een vrije trap voor MSC. De vrije trap werd snel genomen en Noah Schuurman kon vrij door lopen en simpel de 5-2 eindstand binnen schuiven.

Dat RKZVC de laatste wedstrijden veel goals tegen krijgt, baart wel enige zorgen. Werk aan de winkel dus voor de technische staf (en spelers uiteraard). Anderzijds staat RKZVC nog steeds op de 5e plaats en als de komende weken er betere resultaten worden geboekt, blijven ze gewoon in de subtop meedraaien.

De volgende competitiewedstrijd speelt RKZVC zondag 28 oktober om 14.00 thuis tegen Be Quick 1887 (Groningen).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!