Wederom een prachtige wedstrijd - RKZVC

Wederom een prachtige wedstrijd

RKZVC 1

4 - 2

MSC/Amslod (zon)

Jens Schutten (volley)
7'
Assist: Wout Blasman
Wout Blasman (kopbal)
24'
36'
Remco Hof (schot)
44'
Jim Veltmaat (vrije trap)
71'
Jens Schutten (volley)
79'

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

10 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

10-02-2019 RKZVC 1 – MSC/Amslod 1: 4 – 2 (2 – 2)

Wederom een prachtige wedstrijd
MSC/Amslod en RKZVC zijn de twee teams waarbij in deze competitie tot nu toe de meeste goals te zien waren: resp. 73 en 70 (voor en tegen samen). En vandaag viel er voor het publiek dus ook weer veel te genieten!

RKZVC kwam sterk uit de startblokken. Na een eerste schotpoging viel de 1-0 al in de 7e minuut. Een voorzet van rechts door Sjors Storkhorst werd door Wout Blasman terug gekopt en door Jens Schutten met een prachtige volley vanaf de zestienmeter rechts bovenin geschoten. Met het kwartier moest keeper Huib Jonkman redden nadat Remco van Leeuwen wilde opruimen maar werd geblokt en de bal in de linker bovenhoek dreigde te gaan. In de 24e minuut was de volgorde van aangeven en afmaken andersom: Jens Schutten gaf panklaar voor waarna Wout Blasman beheerst met het hoofd de 2-0 op het scorebord bracht. MSC/Amslod begon terug te vechten en een minuut later had het zomaar hun eerste tegengoal kunnen worden maar de Meppelse spits kopte hard maar ook rakelings naast. MSC/Amslod begon meer vrije trappen en corners mee te krijgen en met hun lange spelers waren die iedere keer dreigend. In de 32e minuut kon Huib Jonkman nog net met de hand zo’n voorzet via de lat redden. Om aan te geven hoe het spel op en neer golfde: een minuut later was het ook bijna prijs voor RKZVC.  Twee schoten van Waldo Rhebergen werden geblokt waarna Wout Blasman over kopte. In de 35e minuut kreeg MSC/Amslod met enig geluk toch hun - op dat moment - verdiende goal. Na twee achtereenvolgende corners werd de inzet van Remco Hof vanaf de zestienmeterlijn iets van richting veranderd waardoor de 2-1 onhoudbaar werd voor Huib Jonkman. Helaas schatte Huib op slag van rust echter ook een vrije trap verkeerd in. Hij rekende erop dat de trap van Jim Veltmaat tussen verdediging en hem zou komen (hij stond dus iets voor goal) maar de bal zeilde er met de tegenwind in één keer in voor de 2-2 ruststand.

RKZVC herstelde zich na rust knap van de tegenslag kort voor rust en bleef vol gas geven voor een beter resultaat. Sjors Storkhorst en Wout Blasman kregen ieder twee kansen vanuit een schuine hoek maar die gingen allemaal op de benen van de keeper. Ook een afstandsschot van Waldo Rhebergen werd door de keeper gered. De Zieuwentse druk leidde in de 59e minuut tot een penalty na een overtreding op Sjors Storkhorst. Hij nam de strafschop zelf maar schoot steenhard op de lat. Hij revancheerde zich 13 minuten later echt prachtig na een diagonale pass van Michiel Krabbenborg over 50 meter. Hij nam de bal aan, kapte naar binnen en schoot beheerst in de linker benedenhoek de 3-2 binnen. MSC/Amslod ging direct meer druk naar voren zetten en speelde achterin één op één met het bekende patroon: veel vrije trappen en corners die veelal hoge voorzetten opleverden en gevaarlijke situaties met veel mensen voor goal. Gelukkig leverde dat geen echte doelkansen op. RKZVC kreeg hierdoor wel ruimte om te counteren en dat resulteerde in de 79e minuut de prachtige 4-2 op. De voorzet van rechts van Waldo Rhebergen was op maat en Jens Schutten kwam knap voor zijn man en schoot uit de lucht steenhard de 4-2 eindstand onder de lat. RKZVC bleef loeren op mogelijkheden maar die werden niet meer benut.

Het resultaat vandaag was een echte teamprestatie waarbij iedereen ruim voldoende tot goed speelde. Door de overwinning van SDO en de nederlagen van Hoogeveen en DEM wordt het nog spannender in deze competitie. Volgende week volgt er voor RKZVC weer een spannende topper uit naar Hoogeveen, de virtueel leider in de stand.

Zondag 17 februari speelt RKZVC om 14.00 uit naar Hoogeveen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!