Leuke open wedstrijd voor het (Zieuwentse) publiek - RKZVC

Leuke open wedstrijd voor het (Zieuwentse) publiek

RKZVC 1 (zon)

5 - 1

Concordia-W 1 (zon)

2'
10'
... (vrije trap)
35'
47'
Bart te Focht (kopbal)
71'
90'

Datum

6 maart 2018 20:00

Scheidsrechter

Andre Leushuis

Accommodatie

Onbekend

06-03-2018 RKZVC 1 – Concordia W 1: 5 – 1 (2 – 1) (oefenwedstrijd)

Leuke open wedstrijd voor het (Zieuwentse) publiek

Voor rust was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd en in een behoorlijk tempo waarbij beide ploegen de aanval probeerden te zoeken en het spel op en neer golfde. Door het open spel was het risico natuurlijk ook groter omdat er daardoor open ruimtes ontstonden die bij een fout in het spel snel tot kansen leidden. Al in de 2e minuut werd de opbouw van achter door Concordia onderschept waarna Sjors Storkhorst breed legde en Joey Belterman de 1-0 binnen schoot. In de 10e minuut kwam Concordia via een prachtig genomen vrije trap in de rechter bovenhoek op 1-1. Over en weer kwamen er daarna wat aardige kansen (kopbal Concordia, gemiste lage door voorzet Mart Schutten, kopbal Sjors Storkhorst voorlangs, schot Concordia naast). In de 35e minuut kwam RKZVC op een 2-1 voorsprong. Sjors Storkhorst slalomde van rechts naar binnen waarna de Wehlse keeper zijn schot niet klem hield en Jouke Knippenborg daarna simpel binnen kon tikken. Concordia kreeg op slag van rust nog een opgelegde vrije kans, vrij voor keeper Huib Jonkman maar Huib bleef goed kijken en kon daarmee nog vrij simpel de bal pakken.

Het open spel na rust bleef maar RKZVC controleerde de aanvallen gemakkelijker dan voor rust. Niettemin kreeg Concordia ook enkele redelijk goede kansen. RKZVC kreeg echter duidelijk meer en betere kansen wat uiteindelijk ook resulteerde in een ruime overwinning. In de 47e minuut passeerde Waldo Rhebergen met een mooie schijnbeweging de linksback. Zijn lage voorzet werd daarna vanaf 20 meter door Sjors Storkhorst met rechts hard in de rechter bovenhoek geschoten voor de 3-1. Nadat twee minuten later een Wehls schot nog ruim naast ging, kreeg Concordia in de 52e minuut een vrije kans door het centrum. Huib Jonkman was echter razendsnel uitgelopen en blokkeerde het schot knap. Nadat een schot van Jens Schutten door de Wehlse keeper met de voet was gered (na een erg mooie aanval) en een schot van Waldo Rhebergen in het zijnet ging, viel in de 71e minuut de 4-1. Een corner door Sven Jurjus van links werd vanaf rechts door Sjors Storkhorst weer ingebracht. Bart te Focht verlengde met het hoofd de bal die in het zijnet bij de verre paal binnen viel. Mooi om te zien. Twee minuten voor tijd was een Wehls schot van 20 meter - dat een meter langs ging - het laatste aanvallende feit van Concordia. In de slotminuut speelde RKZVC de laatste goal met een prachtige aanval uit. Vanaf rechts bereikte Waldo Rhebergen in het centrum Sjors Storkhorst die met een simpele beweging verlengde naar links waar Mart Schutten vrij de zestienmeter in kon lopen en beheerst de 5-1 eindstand binnen schoot.

Voor RKZVC was het een goede oefenpot als laatste voorbereiding op de 2e helft van de competitie die nu echt gaat beginnen gezien de verwachte weersvoorspelling.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 11 maart uit tegen SC Bemmel om 14.00 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!