RKZVC 1 (zon) - Witkampers 1 (zon) - RKZVC

RKZVC 1 (zon) - Witkampers 1 (zon)

RKZVC 1 (zon)

1 - 1

Witkampers 1 (zon)

Harm Bokkers (schot)
17'
39'
Daan Hento (intikker)

Competitie

Groep 1 SR3

Datum

6 februari 2018 20:30

Accommodatie

Onbekend

06-02-2018 RKZVC 1 – Witkampers 1: 1 – 1 (1 – 1) (Achterhoekcup)

Na shoot-outs uitgeschakeld in de Achterhoekcup
In de deze eerste knock-outronde speelde RKZVC met spelers uit het 2e en de JO19 (plus Harm Bokkers, terugkomend van een langdurige blessure). Witkampers speelde met 7 a 8 spelers uit het eerste aangevuld met spelers uit het 2e en JO19.
Over de hele wedstrijd liet RKZVC het iets betere veldspel zien maar kreeg Witkampers meer kansen. Witkampers had in de 4e minuut de eerste kans na een weggekopte bal door Wesley Keegstra maar de Larense spits schoot de bal van 25 meter afstand naast het bijna lege doel. In de 17e minuut kwam RKZVC op een 1-0 voorsprong na een mooie pass van Bram te Molder op Harm Bokkers. Harm kapte zich op de rand van de zestienmeter vrij en schoot beheerst binnen. In de 39e minuut kwam Witkampers op gelijke hoogte. Aan de rechterkant wilde RKZVC de bal buiten de lijn laten lopen voor een ingooi maar de bal werd door Witkampers binnen gehouden. Het schot na de voorzet werd in eerste instantie knap gered door Wesley Keegstra, in tweede instantie keihard tegen de onderkant van de lat geschoten en tenslotte toch nog binnen gewerkt door Daan Hento. Een minuut voor rust redde Wesley Keegstra nog een keer goed op een Larens schot waarna de rebound naast werd geschoten.

Na rust controleerde RKZVC nog meer het spel maar afgezien van enkele vrije trappen en schoten die niet de juiste richting hadden of te gemakkelijk waren, kon RKZVC geen echte kansen uit spelen. Witkampers kwam slechts tot één kans met een vrije trap net buiten de zestienmeter dat een halve meter over ging.

Door de gelijke eindstand na 90 minuten moesten er shoot-outs worden genomen om te beslissen wie er door zou gaan naar de volgende ronde. Bij een shoot-out loopt de speler met de bal aan de voet vanaf de middencirkel naar doel waarbij de keeper uit mag lopen. Witkampers won deze serie met 4-2

De volgende oefenwedstrijd is donderdag 8 februari thuis tegen Silvolde om 20.00 uur. De volgende competitiewedstrijd is zondag 18 februari thuis tegen Schalkhaar om 14.00 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!