RKZVC omzeilt lastige klip Vorden - RKZVC

RKZVC omzeilt lastige klip Vorden

Vorden 1 (zon)

1 - 2

RKZVC 1 (zon)

11'
Waldo Rhebergen (afstandschot)
Assist: Harm Bokkers
35'
Mike van Lingen (kopbal)
92'

Competitie

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

Datum

19 februari 2017 14:00

Scheidsrechter

Kuiper, B.

Accommodatie

Onbekend

Om twee redenen was het op voorhand een lastige wedstrijd. Allereerst omdat RKZVC het in de uitwedstrijd naar Vorden altijd lastig heeft. Daarnaast is het de 1e van zeven uitwedstrijden dit voorjaar op natuurgras. De eerste vijf minuten had RKZVC daar last van en drong Vorden fel aan. Daarna kwam RKZVC beter in de wedstrijd en bepaalde een groot deel van de wedstrijd tot aan de rust. In de 11e minuut kwam RKZVC met een fraaie goal op voorsprong. Een corner van Jouke Knippenborg werd in eerste instantie weggewerkt uit de doelmond maar Harm Bokkers legde de bal breed waarna Waldo Rhebergen van 25 meter afstand verwoestend hard in de rechter benedenhoek de 1-0 binnen schoot. Drie minuten later kwam na een vloeiende aanval bijna de volgende goede kans maar de laatste bal kon ternauwernood worden onderschept. Via twee mooie afstandsschoten probeerde Vorden wat terug te doen in de 17e en 25e minuut maar beide schoten misten op een halve meter het doel. De volgende grote Zieuwentse kans was in de 32e minuut nadat Harm Bokkers door gaf op Jens Schutten maar diens inzet ging een halve meter langs de rechterpaal. In de 35e minuut was Jens attenter en nauwkeuriger. Hij reageerde alert op een te korte terugkopbal en lobde de 2-0 binnen over de uitlopende Vordense keeper. Een geblokt schot van Jouke Knippenborg was het laatste noemenswaardige wapenfeit voor rust.

Na rust zette Vorden de volle tijd druk op het Zieuwentse middenveld en verdediging terwijl RKZVC loerde op de counter op de wedstrijd af te maken. Afgezien van nogal wat luchtduels in en om de zestienmeter leverde dat Vorden in eerste instantie geen echt grote kansen op. Zo kon Huib Jonkman een doorkopballetje in de 55e minuut rustig oprapen. Tien minuten later loste Mark te Winkel een dreigende één tegen één situatie midden voor goal netjes op ten koste van een corner. De daaropvolgende kopbal werd weer netjes gered door Huib Jonkman. In de 21e minuut had Mark Bokkers bijna de wedstrijd voortijdig beslist na een te korte terugspeelbal maar de inzet van Harm rolde tergend langzaam tegen de paal. De Vordense druk nam de laatste 20 minuten nog meer toe maar schoten in de 81e en 84e minuut waren niet hard en zuiver genoeg zodat Huib Jonkman ze redelijk gemakkelijk kon pakken. Een minuut later kreeg Harm Bokkers nog een aardige kans na een counter. Hij omspeelde de keeper maar zijn inzet vanuit een schuine hoek werd door een speler geblokt. In de 92e kwam Vorden toch tot een treffer na een voorzet van links. Mike van Lingen kon de stuiterende bal met het hoofd doorkoppen in de linker bovenhoek. Na een laatste Vordens schot dat ruim over ging, kon RKZVC opgelucht adem halen en de drie punten mee nemen naar huis.

Voor rust speelde RKZVC overtuigend, na rust leunde het op het hechte defensieve blok van verdediging en middenveld. Doordat koploper Leones gelijk speelde is het theoretisch aantal punten achterstand terug gelopen tot twee. Een leuk vooruitzicht voor de uitwedstrijd naar Leones die over twee weken op het programma staat.

Donderdagavond speelt RKZVC 1 een bekerwedstrijd uit naar hoofdklasser De Bataven in Gendt. De volgende competitiewedstrijd is zondag 5-3-2017 uit naar Leones (Beneden Leeuwen).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!