Afslachting van concurrent - RKZVC

Afslachting van concurrent

RKZVC 1

5 - 0

Concordia-W 1 (zon)

18'
59'
65'
Jens Schutten (kopbal)
78'
Assist: Sven Jurjus
81'

Competitie

Mannen zondag, 1, 2e klasse I

Datum

5 februari 2017 14:00

Scheidsrechter

Reintjes, H.T.

Accommodatie

Onbekend

Voor rust leek het er niet op dat er zo’n grote score op het bord zou komen. RKZVC was het eerste kwartier dreigender maar in enkele situaties was de aanname om tot een goede kans te komen net niet goed of de snelle verdedigers van Concordia haalden doorkomende Zieuwentse spitsen op snelheid in. Alleen in de 4e minuut was er een hachelijke situatie voor het Zieuwentse doel. In de 18e minuut zorgde Harm Bokkers na goed doorzetten dat de bal op links bij Jouke Knippenborg kwam. Diens voorzet tot voorbij de 2e paal werd door de fysiek kleinste man van het veld, Waldo Rhebergen, technisch perfect en tegendraads ingekopt voor de 1-0 voorsprong. Het tempo dat RKZVC in het eerste half uur hanteerde, is echter niet vol te houden en vooral het laatste kwartier voor rust begon Concordia aan te dringen. In de 37e minuut leverde dat een vrije trap op net buiten de zestienmeter aan de linkerkant en het was nodig dat Huib Jonkman met een goede redding de bal uit de rechter benedenhoek tot corner verwerkte.

Na rust bleef de wedstrijd eerst ook in evenwicht tot de 2-0 in de 59e minuut viel. Harm Bokkers liet een diagonaal pass van Waldo Rhebergen vanaf de rechter kant lopen waarna Sjors Storkhorst vrij door kon lopen en met een schuiver de voorsprong uitbreidde. De eerste vijf minuten daarna drong Concordia wel direct weer aan maar nadat de Wehlse keeper in de 65e Harm Bokkers torpedeerde en van het veld moest met rood was het gebeurd. Sjors Storkhorst schoot de toegekende penalty beheerst in voor de 3-0. RKZVC speelde daarna de wedstrijd gecontroleerd uit en profiteerde nog van enkele mogelijkheden. In de 73e minuut kreeg Waldo Rhebergen na een passje van Sjors Storkhorst een goede kans maar zijn schot ging net naast de rechter kruising. Vijf minuten later kon de net ingevallen Jens Schutten ongehinderd een perfecte voorzet van Sven Jurjus binnen koppen voor de 4-0. Nadat in de 79e minuut een prima aanval via Sven Jurjus en Sjors Storkhorst door Waldo Rhebergen vanuit een schuine hoek nog in het zijnet belandde, viel in de 81e minuut de laatste treffer. Sjors Storkhorst onderschepte een te korte terugspeelbal, omspeelde de keeper en schoof de 5-0 eindstand binnen. Bijna had Concordia nog de eretreffer gemaakt maar het schot vanuit een schuine hoek kwam op de buitenkant van de paal. De laatste kans was voor Jouke Knippenborg na een teruglegbal van Jens Schutten maar het schot ging ruim over.

Het is boven in de 2e klas I spannend met 7 teams op geringe afstand van elkaar. Dat je dan in de 1e wedstrijd na de winterstop tegen een directe concurrent zo’n wedstrijd speelt, geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden (Spero thuis en Vorden uit), ook concurrenten.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 12-2-2017 thuis tegen Spero uit Elst.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!