RKZVC blijft redelijk overeind tegen hoofdklasser Silvolde - RKZVC

RKZVC blijft redelijk overeind tegen hoofdklasser Silvolde

RKZVC 1

0 - 1

Silvolde 1 (zon)

81'
... (schot)

Datum

8 februari 2018 20:00

Scheidsrechter

Oscar Mentink

Accommodatie

Onbekend

08-02-2018 RKZVC 1 – Silvolde 1: 0 – 1 (0 – 0) (oefenwedstrijd)

RKZVC blijft redelijk overeind tegen hoofdklasser Silvolde

Het was duidelijk te zien dat Silvolde een klasse hoger speelt en dan ook nog bijna bovenaan staat: in het algemeen een slag sneller, technisch goed en gemakkelijk combinerend. Als men daarbij in ogenschouw neemt, dat voor rust Joey Belterman niet mee deed en na rust Michiel Krabbenborg en Sjors Storkhorst, mag geconcludeerd worden dat de ploeg redelijk overeind bleef.

Voor rust kon RKZVC de bal soms nog redelijk in de ploeg houden.  Aanvallend viel er een schot van Sven Jurjus te noteren en een mooie aanval waarbij de laatste pass net niet goed was om tot een kans te komen. Verdedigend stond het wel redelijk goed want Silvolde kwam ook maar tot één kans vanuit een erg schuine hoek recht op keeper Huib Jonkman.

Na rust, met twee jeugdspelers in de ploeg als vervangers van Michiel en Sjors, was het grotendeels éénrichtingsverkeer en speelde Silvolde ook enkele behoorlijke kansen uit. Direct na rust werd een bal van dichtbij over de kruising geschoten. In de 72e minuut redde Huib Jonkman met een knappe reflex met de voet op een vrije kopkans. Vijf minuten later tikte Huib een laag schot tot corner. In de 81e minuut viel de 0-1 na een vlotte aanval. In het midden kapte een spits zich vrij en schoot beheerst de bal in de linker benedenhoek. De laatste Silvoldse kans kwam in de 84e minuut na een corner die werd gekopt en daarna via de knie van een Silvoldse aanvaller en de lat over ging.

Voor RKZVC was het een aardige oefenwedstrijd waarin goed te zien is dat het spelen tegen een hoofdklasser toch nog wel iets meer vraagt dan een wedstrijd in de 1e klas. Afgezien van het conditionele nut van zo’n oefenwedstrijd kan het ook leerzaam zijn in de verdere opbouw van het spel van RKZVC.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 18 februari thuis tegen Schalkhaar om 14.00 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!