RKZVC 1 (zon) - SDOUC 1 (zon) - RKZVC

RKZVC 1 (zon) - SDOUC 1 (zon)

RKZVC 1 (zon)

-

SDOUC 1 (zon)

2'
... (lob)
41'
... (schot)
65'
... (schot)

Datum

18 januari 2018 20:00

Scheidsrechter

Hans Migchelbrink

Accommodatie

Onbekend

18-01-2018 RKZVC 1 – SDOUC 1: 0 – 3 (0 – 2)

Collectieve offday RKZVC
Lag het aan een goed en gedisciplineerd spelend SDOUC of aan de matige vertoning van RKZVC? Feit was dat SDOUC veel effectiever speelde en aanvallend beter de ruimte vond dan RKZVC dat wel vrij veel in balbezit was maar in de opbouw vaak slordig speelde. Verdedigend leek men ook niet als een blok te spelen. Vaak liep een Zieuwentse speler druk te zetten op een Ulftse speler in balbezit die dan vrij gemakkelijk een medespeler vond waarna een volgende Zieuwentse speler richting de Ulftse speler aan de bal liep, enzovoorts. Aanvallend druk zetten leverde daardoor weinig op. Het was vanavond dus geen collectief team in verdedigend opzicht. Daar kwam bij dat SDOUC al in de 2e minuut op voorsprong kwam na een aanval over rechts door een mooie boog over keeper Huib Jonkman en daardoor letterlijk en figuurlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan liep. RKZVC kreeg voor rust zegge en schrijve één goede kans na een voorzet van Jouke Knippenborg die door Sjors Storkhorst ineens op de slof werd genomen maar ook een meter over ging. De 2-0 voor SDOUC in de 41e minuut viel na een aanval over links die met een schuiver met afgerond.

Na rust drukte RKZVC wel meer maar kregen ze in eerste instantie alleen twee kansen met kopballen die naast gingen. De counters van SDOUC waren gevaarlijker en dat leverde de 3e goal in de 65e minuut op na een mooie aanval die tenslotte in het centrum vrij kon worden ingeschoten. In de 87e minuut kreeg Jelle Knippenborg na een mooie aanval nog een kans maar de Ulftse keeper kon redden ten koste van een corner.

Van een slechte wedstrijd moet je leren en de wedstrijd zelf daarna zo snel mogelijk vergeten. Zondag 28 januari gaat de competitie verder met een uitwedstrijd om 14.00 uit naar Stevo in Geesteren.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!