Aardige oefenpot - RKZVC

Aardige oefenpot

RKZVC 1

1 - 0

DETO 1

Toby Bokkers (intikker)
35'

Datum

13 januari 2018 17:00

Scheidsrechter

Wijnand Rutgers

Accommodatie

Onbekend

13-01-2018 RKZVC 1 – Deto 1: 1 – 0 (1 – 0)

Aardige oefenpot
Na het trainingskamp in Malaga was deze oefenwedstrijd tegen zaterdag 1e-klasser Deto uit Vriezenveen het vervolg ter voorbereiding op het voorjaar. Het is lastig in te schatten welke waarde de uitslag heeft omdat Deto elf wisselspelers bij zich had en er bij RKZVC ook de nodige basisspelers afwezig waren. Qua wedstrijdbeeld was het voor rust behoorlijk in evenwicht. Na rust had Deto veelal balbezit en dwong RKZVC met kort combinatiespel wel terug op eigen helft maar wist het daarbij geen enkele echt uitgespeelde kans te creëren.

Voor rust misten twee schoten van Deto de juiste richting. Eén laag schot werd gepakt door keeper Huib Jonkman evenals een kopbal na een vrije trap. De doelkansen van RKZVC waren ook schaars. Jens Schutten kon net niet bij een pass van Waldo Rhebergen en een schot van Sven Jurjus werd geblokt. In de 35e minuut soleerde Sjors Storkhorst vanaf de middellijn door de verdediging en werd met een overtreding gestuit op 20 meter van goal. De vrije trap van Jens Schutten werd door de keeper van Deto naar buiten gewerkt waarna Jouke Knippenborg de bal van links weer hard en laag voor goal bracht. Vrij voor goal tikte Toby Bokkers de 1-0 binnen.

Zoals gezegd, combineerde Deto er na rustig op los waarbij RKZVC wel op eigen helft terug moest verdedigen maar dit veelal buiten de zestienmeter bleef doen. Vier schoten van Deto gingen ook nu weer ruim over of naast. Eén schot kwam recht op de vuisten van Huib Jonkman en Huib pakte ook beheerst een laag schot. Eigenlijk zat in de counters van RKZVC meer dreiging. In de 54e minuut kwam Jens Schutten op links goed door maar zijn balletje terug vanaf de achterlijn was niet op maat. In de 61e minuut onderschepte de Vriezenveense keeper een bal door ver uit te lopen waarna Jouke Knippenborg vanaf 35 meter naast het lege doel schoot. Na een schotje van Sjors Storkhorst in de 84e minuut kreeg Jens Schutten in de 86e minuut de beste kans na een pass van Sil van Doorn. De schuiver van Jens ging voorlangs.

Het belangrijkste van zo'n eerste wedstrijd na de winterstop is om weer wedstrijdritme op te doen. Daarnaast is de conclusie van vandaag dat de verdediging stabiel is. Aanvallend zal het nog wel iets moeten verbeteren.


Dinsdag 16 januari speelt RKZVC voor de Achterhoekcup in Zevenaar om 20.00 tegen OBW (beide ploegen zijn al geplaatst voor de volgende ronde). Donderdag 18 januari speelt RKZVC om 20.00 een oefenwedstrijd thuis tegen DCS.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!