Slordig spelend RKZVC verliest terecht - RKZVC

Slordig spelend RKZVC verliest terecht

DZC '68 1

4 - 0

RKZVC 1

Competitie

Groep 1 SR3

Datum

9 november 2017 20:30

Accommodatie

Onbekend

9-11-2017 DZC ‘68 1 - RKZVC 1: 4 – 0 (1 – 0)

Slordig spelend RKZVC verliest terecht

RKZVC leek in deze bekerwedstrijd minder geïnspireerd. Dat kwam tot uiting doordat de bal minder snel rond ging en er op bijna alle plaatsen op het veld regelmatig slordig balverlies was. Qua spelbeeld was er voor rust een redelijk evenwicht, evenals het aantal kansen dat beide ploegen kregen. De Doetinchemmers scoorden daarbij al in de 3e minuut met een fraaie kopbal. Daarnaast kregen ze voor rust enkele schotkansen (mede door moeilijk uitverdedigen in het centrum) maar die misten richting. De Zieuwentse kansen waren vooral voor Sjors Storkhorst. DZC ’68 had in de 32e minuut geluk dat een scherpe voorzet, die een verdediger weg wilde trappen, via de paal weer het veld in stuiterde.

Na rust verdedigde DZC ’68 compact en strafte het ook fouten van de Zieuwentse kant af. De doelpunten vielen in de 65e, 74e en 83e minuut. Daarbij verdedigden ze compact zodat er minder ruimte voor de Zieuwentse aanvallen was als voor de rust. De Zieuwentse kansen waren voor Sjors Storkhorst (mislukt schot), Harm Bokkers (kopbal over en schoten naast en over) en Sven Jurjus (vrije trap randje zestienmeter).

RKZVC is door het verlies uitgeschakeld voor de beker. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten en zich komende week te gaan concentreren op de volgende competitiewedstrijd uit naar Tubantia. Bij winst behaalt RKZVC de 1e periodetitel. Bij verlies is het afhankelijk van het resultaat dat Longa ’30 behaalt tegen BWO.

Zondag 19 november speelt RKZVC uit om 14.00 tegen Tubantia Hengelo (O).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!