RKZVC 1 (zon) - Bon Boys 1 (zon) - RKZVC

RKZVC 1 (zon) - Bon Boys 1 (zon)

RKZVC 1 (zon)

3 - 2

Bon Boys 1 (zon)

33'
37'
Wessel Witbreuk (kopbal)
38'
50'
Mika Beukert (schot)
84'
Erik Makkink (schot)

Datum

17 september 2017

Accommodatie

Onbekend

Verdiende overwinning voor Bon Boys
RKZVC speelde erg plichtmatig. Bon Boys was veel feller en combineerde nauwkeuriger waardoor ze ook het betere veldspel lieten zien. Het eerste gevaar was echter van RKZVC in de 8e minuut een hard schot van Mart Schutten recht op de vuisten van de Haaksbergse keeper. Afgezien van een kopbal na een corner van Bon Boys, die kon worden weggetrapt, behield de Zieuwentse verdediging de eerste 37 minuten verder redelijk gemakkelijk de controle. In de 18e minuut was er een mooie Zieuwentse aanval waarbij de Haaksbergse keeper het goede schot van Sjors Storkhorst nog tot corner kon verwerken. De door Waldo Rhebergen van links genomen corner werd voorbij de 2e paal door Bart te Focht hard tegen de kruising gekopt. In de 33e minuut viel de 1-0 voorsprong voor RKZVC. Waldo Rhebergen bereikte van rechts Jouke Knippenborg helemaal op links. Die passte terug naar het midden waar Joey Belterman van 20 meter zijn eerste van de dag aantekende. Vier minuten later volgde al de gelijkmaker na een voorzet van rechts die bij de 2e paal vrij kon worden ingekopt door Wessel Witbreuk. Een minuut later kwam RKZVC echter al weer op een 2-1 voorsprong. Van links bereikte Mart Schutten buiten de zestien Joey Belterman, die zich langs enkele verdedigers wurmde en erg beheerst in de linker benedenhoek binnen tikte. Vijf minuten voor rust kreeg Bon Boys na een vlotte combinatie nog een goede kans maar Huib Jonkman kon de te zachte inzet tot corner verwerken.

Na rust was het spelbeeld grotendeels hetzelfde: een beter combinerend Bon Boys. Binnen vijf minuten na rust kon - na een steekpassje door het centrum - de geheel vrijstaande Mika Beukert rustig de 2-2 binnen schuiven. RKZVC was de gehele 2e helft slechts één keer dreigend. In de 69e minuut kon Mart Schutten net niet bij een voorzet van rechts van Waldo Rhebergen waarna de volgende voorzet van links net niet door Sjors Storkhorst kon worden bereikt. In de 84e minuut viel de beslissing na een voorzet van Bon Boys van rechts. Voorbij de 2e paal schoot Erik Makkink met een schuiver de 3-2 eindstand binnen.

RKZVC gaat door naar de volgende ronde van de bekercompetitie op basis van het doelsaldo.

Vandaag was het iets minder maar over alle oefenwedstrijden gezien heeft RKZVC een behoorlijke oefenperiode gespeeld met veelal tegenstanders van niveau. In de 10 wedstrijden kreeg RKZVC in de allereerste wedstrijd een goal tegen en vandaag kwam daar pas de volgende tegengoal bij. Bijna 800 minuten zonder tegendoelpunt is gewoon erg goed. Dit is echter allemaal voorspel. Volgende week dan gaat het er om als de eerste competitiewedstrijd in Hengelo gespeeld wordt.


De volgende wedstrijd is zondag 24 september in Hengelo tegen BWO

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!