RKZVC overklast zaterdag 1e-klasser - RKZVC

RKZVC overklast zaterdag 1e-klasser

RKZVC 1 (zon)

4 - 0

FC Zutphen 1

Wouter Pillen (kopbal)
Wouter Pillen (intikker)
Jens Schutten (kopbal)
Mart Schutten (intikker)
Assist: Toby Bokkers

Competitie

Mannen, 1, Groep 1 L77

Datum

9 september 2017 17:00

Accommodatie

Onbekend

RKZVC 1 – FC Zutphen 1: 4 – 0 (3-0) beker

In een prima pot voetbal van Zieuwentse kant was het voetballend gezien de eerste helft nog enigszins in evenwicht. Beide ploegen zochten de aanval maar de betere kansen kreeg RKZVC. De eerste reeds in de 2e minuut na een perfecte pass van Michiel Krabbenborg achter de Zutphense verdediging maar Sjors Storkhorst kreeg de bal net niet goed genoeg onder controle. De beste Zutphense kans kwam in de 11e minuut maar de bal ging vanuit een schuine hoek voorlangs. Buiten die kans waren er voor rust nog twee Zutphense afstandsschoten recht op keeper Wesley Keegstra. RKZVC speelde voor rust een aantal prima kansen uit maar de doelpunten voor rust vielen alle drie uit corners. In de 20e minuut zette Jouke Knippenborg van rechts een korte corner op maat voor waarna Wouter Pillen bij de 1e paal de bal in de verre hoek kopte voor de 1-0. In de 34e minuut werd een corner van rechts door Waldo Rhebergen door Bart te Focht hard tegen de onderkant van de paal gekopt waarna Wouter Pillen zijn 2e van de avond kon binnen schieten. In de 37e minuut werd de 3-0, weer door een corner van Waldo Rheden, door Jens Schutten van 10 meter afstand in het verre zijnet gekopt. 

Kon FC Zutphen voor rust nog aardig tegenspel bieden, na rust was RKZVC heer en meester. Bijvoorbeeld: de eerste drie minuten na rust had RKZVC volledig balbezit, waarbij FC Zutphen de bal slechts 2x raakte (een vrije trap tegen en een ingooi voor RKZVC). De enigste gevaarlijke situatie voor het Zieuwentse doel was in de aller laatste seconde van de wedstrijd waarbij de bal net langs de paal ging. Goede kansen voor RKZVC waren er genoeg voor bijvoorbeeld Sjors Storkhorst, Jens Schutten, Jouke Knippenborg, Mart Schutten, Joey Belterman en Jelle Knippenborg. Alleen in de 88e minuut werd het doelnet gevonden nadat Toby Bokkers op links helemaal door kon lopen, legde hij de bal terug op Mart Schutten die van dichtbij rustig kon binnen schieten voor de 4-0 eindstand. 

RKZVC speelde een goede wedstrijd in hoog tempo. Het enigste wat miste was het benutten van de vele kansen uit spelsituaties. De eindstand was geenszins geflatteerd.

Dinsdag 12 september speelt RKZVC thuis een oefenwedstrijd tegen AZC. Zondag 17 september volgt de laatste bekerwedstrijd uit naar Bon Boys waarna een week later de competitie start.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!