RKZVC 1 - FC Winterswijk 1 - RKZVC

RKZVC 1 - FC Winterswijk 1

RKZVC 1

2 - 1

FC Winterswijk 1

Sjors Storkhorst (intikker)
74'
Assist: Sven Jurjus
76'
84'
Mike Leuijerink (kopbal)

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

27 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

27-05-2018 RKZVC 1 – FC Winterswijk 1: 2 – 1 (0 – 0)

 

Keeper Wesley Keegstra neemt afscheid met een overwinning

Voor de stand op de ranglijst was de wedstrijd niet meer van belang. Voor RKZVC waren er twee redenen om vandaag te willen winnen. In februari verloor RKZVC dit jaar voor de laatste keer en wel in de uitwedstrijd naar FC Winterswijk en dat wil je recht zetten. Bovendien namen vandaag keeper Wesley Keegstra (elf jaar keeper), assistent trainer Lars Krabbenborg, teammanager Paul Bürer en verzorgster Nienke Hulshof afscheid en die gun je winst in hun afscheidswedstrijd.

Wesley Keegstra afscheid

De wedstrijd onder bijna tropische omstandigheden werd op een bijpassend tempo gespeeld. Niettemin leverde dit vooral voor rust aan beide kanten toch een aantal kansen op. Een Winterswijks schot werd gepakt door Wesley Keegstra. Aan de andere kant werd een van richting verandert schot van Waldo Rhebergen door de Winterswijkse keeper gered. Het dichtst bij een goal voor rust was Jens Schutten in de 18e minuut maar zijn lob over de keeper belandde op de lat. Nadat Wesley Keegstra in de 20e een schot pakte, volgde een vlijmscherpe Zieuwentse counter maar was het laatste passje van Sjors Storkhorst onnauwkeurig. Weer een minuut later ging een Winterswijks schot amper een halve meter naast. Ook een goede kans in de 28e minuut was nog niet besteed aan Sjors Storkhorst (voorlangs). In de 34e minuut pakte Wesley Keegstra een kopbal  en weer enkele minuten later ging een Winterswijkse kopbal rakelings naast.

Na rust was het 20 minuten lang een saaie wedstrijd in een laag tempo. De eerste dreiging kwam van RKZVC met kleine kansjes voor Sjors Storkhorst en Joey Belterman. De eerste Winterswijkse, echt levensgrote kans kwam in de 74e minuut maar de spits schoot vrij voor Wesley Keegstra een meter naast. In plaats van een 0-1 achterstand volgde een minuut later wel de 1-0 voorsprong. Op rechts stuurde Waldo Rhebergen met een mooi passje Sven Jurjus de diepte in. Diens harde en lage voorzet werd midden voor goal strak door Sjors Storkhorst binnen geschoten. Twee minuten later volgde de “Vorentscheidung”. Waldo Rhebergen werd binnen de zestienmeter onderuit gewerkt waarna Sjors Storkhorst de 2-0 op het scorebord zette door de toegekende penalty via de handen van de keeper binnen te schieten. Na een schot van Sjors Storkhorst vanuit een schuine hoek op de keeper volgde in de 84e minuut de tegentreffer na een corner. Mike Leuijerink kopte hard onder de lat de 2-1 binnen. In de 88e werd Wesley Keegstra op de schouders van de spelers onder luid applaus van het publiek het veld afgedragen. Zonder veel extra tijd bij te trekken floot de scheidsrechter een geweldig seizoen voor RKZVC af.

In de nacompetitie voor promotie spelen Longa ’30 (1e ronde vrij), Rohda Raalte en NEC. Quick 1888 is rechtstreeks gedegradeerd. Bemmel en Schalkhaar spelen nacompetitie tegen degradatie.

Een bijzonder goede prestatie is vandaag ook geleverd door RKZVC 2 door zich - als debutant in de 1e klasse - te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de reserve hoofdklasse. 

Met 55 punten,16 gewonnen wedstrijden, 7 gelijke spelen en slechts 3 verliespartijen en een doelsaldo van 51-25 was het een geweldig seizoen voor RKZVC met het 3e kampioenschap op rij. Een terechte kampioen waarbij zowel de 1e als de 3e periode werd gewonnen en men in de 2e periode 2e werd. In de eindstand is er een voorsprong van 7 punten op de nummer twee (Longa ’30) en 10 punten op de nummer drie (Rohda Raalte). We gaan de zomerstop in maar kunnen bijna niet wachten op het volgend seizoen als debutant in de hoofdklasse en daar komen we o.a. Jong De Graafschap tegen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!