Rohda Raalte - RKZVC 1 - RKZVC

Rohda Raalte - RKZVC 1

Rohda Raalte

1 - 2

RKZVC 1

52'
Jens Schutten (intikker)
Jaouad Akloud (kopbal)
92'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

13 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

13-05-2018 Rohda Raalte 1 - RKZVC 1: 1 – 2 (0 – 0)

Bijna surrealistisch - onwerkelijk. RKZVC voor 3e jaar op rij kampioen.
Het was haast onvoorstelbaar. Drie jaar achtereen kampioen, 4x keer kampioen in de laatste vijf jaar. Het was ook haast onvoorstelbaar omdat er vooraf slechts een theoretische kans was dat het vandaag zou lukken. RKZVC moest dan de zware uitwedstrijd naar Rohda Raalte - toch de nummer twee in de stand - zelf winnen en bovendien moest Longa ’30 dan thuis verliezen van Heino. Dat zou toch niet beide gebeuren? Het gebeurde toch en daarom speelt RKZVC volgend jaar in de hoofdklasse met uitwedstrijden naar Friesland, Groningen, Noord en Zuid Holland.

De wedstrijd zelf was van een hoog niveau. De scheidsrechter zei zelfs na afloop: “Ik heb jaren in de hoofdklasse gefloten maar zelden een wedstrijd gezien waarin van beide kanten er zo verzorgd werd gespeeld”. Omdat beide teams enigszins behoudend begonnen, kwam de 1e kans pas na 13 minuten na een verkeerde balaanname van Zieuwentse kant. De razendsnelle counter van Rohda Raalte leverde een voorzet van links op die door de geheel vrijstaande rechterspits niet goed werd geraakt en daardoor gelukkig voor RKZVC ruim langs ging. Enkele minuten later kwam de eerste Zieuwentse kans. De kopbal van Jens Schutten na de voorzet van Waldo Rhebergen kon door de Raaltense keeper ternauwernood tot corner worden verwerkt. De beste Zieuwentse kans kreeg Jouke Knippenborg na een pass van Sjors Storkhorst maar de keeper van Rohda Raalte blokte de inzet. Tien minuten voor rust schoot Joey Belterman amper een halve meter naast en in de 42e minuut reageerde keeper Huib Jonkman attent op een schot dat enigszins onverwachts tussen veel verdedigers door op goal kwam.

Na rust kwam RKZVC knalhard uit de startblokken. In de 48e minuut passte Michiel Krabbenbord de bal fenomenaal goed over 65 meter achter de Raaltense verdedigers (zijn trap 2 meter buiten de eigen zestienmeterlijn, de trap van Sjors 2 meter buiten de zestienmeterlijn aan het andere kant). Op volle snelheid liet Sjors Storkhorst de bal éénmaal stuiteren en zette hij vanuit de stuit met een prachtige lob over de keeper de 0-1 op het bord. Na een Raaltens schot dat twee meter langs ging volgde in de 52e minuut de 0-2 na erg mooie aanval. Van rechts werd Sjors Storkhorst in het midden bereikt die doorspeelde naar Jouke Knippenborg op links. Diens perfecte lage voorzet werd midden voor goal door Jens Schutten prima op waarde geschat en beheerst binnen getikt. Uiteraard ging Rohda Raalte daarna meer druk zetten en in de 54e werd een vrije trap ingekopt maar met een fantastische reflex door Huib Jonkman over de lat getikt. Weer twee minuten later kon Joey Belterman vrij door maar redde de keeper van Rohda Raalte, evenals bij een kans van Sjors Storkhorst vier minuten later. RKZVC had in de 65e minuut geluk dat een vrije trap van 20 meter afstand op de lat ging en er niet onder. Rohda Raalte, dat heel lang met verzorgd combinatievoetbal openingen probeerde te vinden, ging langzamerhand steeds meer de lange bal hanteren. RKZVC werd terug gedrongen en speelde een poos met het motto “weg is weg”. Echt uitgespeelde kansen kreeg Rohda Raalte met het alles-of-niets offensief niet maar voor de Zieuwentse toeschouwers liep de spanning wel op, mede omdat bekend werd dat Longa ’30 op dat moment met 2-3 achterstond. Met deze speelwijze kreeg RKZVC zelfs goede kansen om de score verder op te voeren. In de 76e minuut had Waldo Rhebergen pech dat zijn afstandsschot vol op de lat ging. Vanaf de 85e minuut controleerde RKZVC het spel echter weer en leek de wedstrijd op balbezit uit te spelen. In de 92e minuut viel toch nog min of meer onverwacht het tegendoelpunt. Daar waar veel kopduels in de verdediging werden gewonnen, kon in 92e minuut Jaouad Akloud van dichtbij ongehinderd de eindstand binnen koppen. Niet veel later floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen.

Met een fantastisch seizoen bekronen spelers en technisch staf zichzelf met dit kampioenschap. Zij mogen terecht trots op zichzelf zijn evenals de club en alle trouwe supporters. RKZVC heeft een fantastische lichting voetballers die historie schrijven. Een jaar geleden werd dit ook geschreven en velen zeiden: “dit duurt niet zolang met zo’n kleine club”. Evenals toen geldt ook nu: voorlopig genieten we er van en wat er daarna komt zien we dan wel weer. Een heel dikke  felicitatie bij deze is op zijn plaats voor spelers en staf.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 20 mei uit naar De Zweef (Nijverdal) om 14.00 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!