RKZVC 1 (zon) - Stevo 1 (zon) - RKZVC

RKZVC 1 (zon) - Stevo 1 (zon)

RKZVC 1 (zon)

5 - 2

Stevo 1 (zon)

Ingmar Reinerink (e.d.)
28'
40'
72'
Ingmar Reinerink (kopbal)
Sjors Storkhorst (intikker)
78'
Joey Belterman (intikker)
79'
Sjors Storkhorst (intikker)
86'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

15 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

15-04-2018 RKZVC 1 – STEVO 1: 5 – 2 (2 – 0)

Uiteindelijk gemakkelijke overwinning

Daar waar vorige week de drie koplopers Longa ’30, Rohda Raalte en RKZVC gelijk speelden, maakten ze vandaag geen van drie fouten en wonnen ze hun wedstrijden gemakkelijk. De strijd om het kampioenschap gaat dus verder.

Op voorhand leek het vandaag geen makkie te worden omdat STEVO (Geesteren O) na de thuisnederlaag eind januari tegen RKZVC (0-3) nadien driemaal gelijk speelde en vijf maal won. Bovendien stonden ze in de 3e periode bovenaan met 10 punten uit 4 wedstrijden. Voor rust begon RKZVC - net als voorgaande weken - voorzichtig en langzaam in de opbouw. Bij het uitverdedigen waren er ook wat slordigheden. Het eerste kansje kreeg Sjors Storkhorst over rechts met een puntertje maar de Geesterense keeper kon de bal gemakkelijk blokken. In de 17e minuut was er een kansje vanuit een schuine hoek voor STEVO maar de bal ging ruim voorlangs. STEVO speelde veel met de lange bal maar kreeg voor rust maar één aardige kans omdat de Zieuwentse verdediging ook behoorlijk kopsterk is. Na een aanname met de borst van een STEVO-spits op de zestienmeter werd ruim naast geschoten. In de 28e minuut kwam RKZVC gelukkig op de 1-0 voorsprong. De Geesterense keeper ging onder een corner van Waldo Rhebergen door waarna de bal via STEVO-verdediger Ingmar Reinerink in eigen goal ging. Na een mooi schot van Joey Belterman - dat via een been nog net over ging - viel in de 40e minuut de 2-0. Jens Schutten bereikte Sjors Storkhorst op rechts die een verdediger naar binnen uitkapte en hard in de linker bovenhoek de ruststand binnen schoot.

Waren er voor rust nog weinig kansen, na rust was het vooral voor de STEVO-goal volop genieten voor de Zieuwentse supporters. De eerste 20 minuten na de thee drong RKZVC sterk aan en kreeg het al veel kansen zonder dat ze scoorden. De (schiet)kansen in die periode waren voor Sjors Storkhorst, Mart Schutten, Joey Belterman, Waldo Rhebergen en Jens Schutten. Rond de 65e minuut begon STEVO achterin één op één te spelen. Dat resulteerde in meer druk op de Zieuwentse goal. Een eerste waarschuwing kwam in de 66e minuut maar het schot ging ruim over. Zes minuten later was het wel raak. Na een voorzet van links kon Ingmar Reinerink in het centrum ongehinderd de 2-1 binnen koppen. Echter, met het één op één spelen in de achterhoede, tekende STEVO ook min of meer het eigen doodvonnis door de ruimte die de Zieuwentse aanvallers voorin kregen. Eerste knalde Waldo Rhebergen nog net een halve meter links naast de goal maar met snelle aanvallen in de 78e en 79e minuut kwam de 4-1 op het scorebord. De 3e goal kwam nadat Joey Belterman vanaf links - bijna over de achterlijn - helemaal naar binnen door liep en de bal panklaar aflegde en Sjors Storkhorst op de vijfmeterlijn een intikkertje had. De 4e goal volgde na een verre uittrap van keeper Huib Jonkman naar Jouke Knippenborg op links. Hij passte naar binnen waar Joey Belterman door kon lopen, vervolgens met een schaarbeweging de keeper uitspeelde en binnen tikte. STEVO gaf zich echter nog niet gewonnen en scoorde in de 81e minuut met een fantastische knal van Stan Nijhuis vanaf 30 meter in de linker bovenhoek de 4-2. RKZVC speelde de laatste 20 minuten haast galleryplay en dat kwam tot uiting in de laatste goal na een prachtaanval over een schijf of 8 …. De laatste spelers in die aanval: Waldo Rhebergen bereikte Jouke Knippenborg in het midden die direct doorspeelde op Sjors Storkhorst aan de linkerkant. Sjors kapte de keeper uit, vervolgens nog een verdediger en tikte daarna simpel de 5-2 binnen. Een minuut later moest een Geesterense verdediger nog een inzet van Joey Belterman op de doellijn wegtrappen.

Het was een dik verdiende overwinning die nog veel ruimer had kunnen uitvallen. De apotheose van de competitie nadert. De wedstrijd van vandaag geeft vertrouwen voor het slot van de competitie.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 22 april thuis tegen NEC om 14.00 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!