Ook een kleine overwinning levert 3 punten op - RKZVC

Ook een kleine overwinning levert 3 punten op

Heino

0 - 1

RKZVC 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

25 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

25-03-2018 Heino 1 - RKZVC 1: 0 – 1 (0 – 0)

Ook een kleine overwinning levert 3 punten op

Het wordt steeds lastiger om wedstrijden gemakkelijk te winnen in deze fase van de competitie. Omdat RKZVC momenteel bovenaan staat, spelen veel tegenstanders behoudend. Daar komt bij dat er bijzonder weinig verschil is tussen de ploegen aan de onderkant. Ze vechten voor Ieder punt en elk punt is dan ook meegenomen.

Vooral voor rust was het een aardige wedstrijd met een iets beter voetballend RKZVC maar gelijke kansen aan beide kanten. RKZVC kreeg binnen de minuut al de eerste kans na een perfecte voorzet van links van Joey Belterman maar de kopbal onder de lat van Sjors Storkhorst kon door de Heino-keeper nog net worden over getikt. Een minuut later was een lage voorzet van links van Heino net niet op maat om tot een kans te leiden. De 20 minuten daarna was het wat rustiger voor beide goals tot een Heinospits ineens vrij door kon lopen maar zijn schot ging rakelings links langs de paal. Een kleine kans was er even later voor Sjors Storkhorst die voor zijn verdediger kwam na een voorzet van Joey Belterman maar de bal ging recht op de keeper. De beste Zieuwentse kans voor rust kwam na een passje van Joey Belterman op Jouke Knippenborg maar hij schoot in vrije positie over. Op slag van rust had Heino de laatste kans maar de inzet vanuit een schuine hoek werd door keeper Huib Jonkman geblokt.

Na rust was het tempo wat lager en waren er van beide kanten in eerste instantie geen aanvallen die tot kansen leidden. In de 62e minuut viel bijna uit het niets toch de 0-1 voor RKZVC. Jouke Knippenborg bereikte Sjors Storkhorst links in het zestienmetergebied. Na eerst een verdediger gepasseerd te hebben, schoot hij een meter van de achterlijn snoeihard via de binnenkant van de verre paal binnen voor de voorsprong. Enkele minuten later kreeg Heino een vrije trap op 20 meter midden voor goal maar het lage schot werd bekwaam door Huib Jonkman gepakt. Hierna probeerde Heino wel aan te vallen maar konden ze, mede omdat dat soms wat gehaast ging, ruim 20 minuten lang geen dreigende aanval meer opzetten. Hierdoor kon RKZVC meestal simpel weer in balbezit komen en dan hielden ze vaak rustig de bal in bezit. De wil van Heino om naar voren te spelen, bood RKZVC wel de ruimte om te counteren. Zo miste in de 71e minuut het schot van Joey Belterman de juiste richting na een mooie aanval via Jouke Knippenborg en Sven Jurjus. In de 80e minuut kreeg Sjors Storkhorst een kans na een passje van Joey Belterman maar werd het schot via de keeper corner. In de 84e minuut schoot Waldo Rhebergen iets links van de goal van buiten de zestien met veel effect en ver buiten bereik van de keeper op de lat. Daarna raakte Sjors Storkhorst een bal ineens uit de lucht niet helemaal goed. Omdat RKZVC niet de beslissende 2e goal maakte, bleef Heino natuurlijk hopen op een goal en daarmee op een punt. In de 89e minuut leverde dat rechts van de goal vanuit een schuine hoek nog een goede schietkans op maar de snel uitgelopen Huib Jonkman blokte de inzet. In blessuretijd was er nog een laatste schot van Waldo Rhebergen maar dat ging via een verdediger corner.


Over het geheel voetbalde RKZVC gemakkelijker. Voor rust waren de kansen nog wel in evenwicht maar na rust had RKZVC er meer en beter. Alles bij elkaar een verdiende overwinning waarmee de koppositie op basis van doelsaldo behouden blijft.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 1 april thuis tegen Tubantia om 14.00 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!