Zeer moeizame overwinning - RKZVC

Zeer moeizame overwinning

RKZVC 1

1 - 0

Schalkhaar 1 (zon)

61'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

18 februari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

18-02-2018 RKZVC 1 – Schalkhaar 1: 1 – 0 (0 – 0)

Zeer moeizame overwinning

Voetballend was het vandaag vooral in de opbouw erg matig. Het eerste half uur hoefden beide keepers geen enkele redding te verrichten. Er was zelfs geen enkele schijn van kans. In het laatste kwartier kwam RKZVC vier maal tot een (mogelijke) kans. In de 28e minuut speelde Sjors Storkhorst de laatste bal iets te ver voor zich uit om tot een echte kans te komen. Een minuut later werd een counter niet goed uitgespeeld. In de 32e minuut had RKZVC de mooiste aanval voor rust over links via Sjors Storkhorst en Joey Belterman waarna het schot van Sven Jurjus door de Schalkhaarse keeper met de voet werd gered. Bij de laatste kans in de 39e minuut raakte Sjors Storkhorst de bal maar half na een goede corner van Sven Jurjus.

Na rust ging het aanvallend wel iets beter bij RKZVC en bleef de verdediging betrouwbaar. De 1-0 viel echter toch nog onverwachts want het 1e kwartier na rust kregen geen van beide ploegen kansen. In de 61e minuut kwam een diagonaal pass van Jouke Knippenborg van links precies op maat, een meter binnen de zestienmeter. Vanuit een schuine hoek nam Sjors Storkhorst met zijn “slechtere” rechtse been de bal ineens op zijn slof en schoot snoeihard diagonaal laag in het linker zijnet binnen. De eerste dreiging op goal van Schalkhaar kwam een minuut later maar het schot werd door Bart te Focht gekraakt. De inzet van Sjors Storkhorst enkele minuten later, na een mooie aanval via Bart te Focht en Waldo Rhebergen, werd door de keeper weg gebokst. In de 72e minuut werd een inzet na een corner in eerste instantie geblokt waarna Mart Schutten vervolgens op de kruising schoot. Even later kopte Michiel Krabbenborg een inzet na een corner met het hoofd tot corner. In de 74e minuut moest keeper Huib Jonkman de enige redding in de wedstrijd maken na een laag schot van 35 meter maar hij verwerkte de bal netjes tot corner. In de 82e minuut kon Sjors Storkhorst vrij op de Schalkhaarse keeper afgaan na een passje van Mart Schutten maar de keeper redde met de voet. Het schot van Waldo Rhebergen in de 87e minuut, recht op de keeper, was de laatste kans in de wedstrijd.

Als je mee wilt blijven doen in de kop van de ranglijst moet je ook mindere wedstrijden winnen en dat deed RKZVC vandaag. RKZVC verzuimde na rust de kansen te benutten om daarmee de wedstrijd op slot te gooien. Daardoor bleef het toch wel spannend omdat er maar één bal verkeerd hoeft te vallen en je hebt een goal tegen. Hoewel de tegenstanders na de winterstop laag / lager op de ranglijst staan, heeft RKZVC na de winterstop alle drie wedstrijden gewonnen en daarmee dus een goed begin gemaakt aan de 2e helft van het seizoen. Omdat Rohda Raalte en Longa ’30 vandaag gelijk speelden, is RKZVC twee punten ingelopen op Longa ’30 en begint daardoor de spanning aan de kop van de ranglijst weer iets toe te nemen.

De volgende competitiewedstrijd is ZATERDAG 24 februari uit naar FC Winterswijk om 18.00 uur.

PS
Het door Sjors Storkhorst gescoorde doelpunt is zijn 150e goal in competitieverband volgens www.voetbalnederland.nl (inclusief 5 goals bij Grol in het seizoen 2014-2015).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!