Mooie wedstrijd - RKZVC

Mooie wedstrijd

RKZVC 1 (zon)

3 - 0

BWO 1 (zon)

55'
81'
90'
Assist: Harm Bokkers

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

4 februari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

04-02-2018 RKZVC 1 – BWO 1: 3 – 0 (0 – 0)

Mooie wedstrijd

Beide ploegen probeerden met verzorgd voetbal het spel te bepalen waarbij er voor rust wel enige stevige charges van BWO-kant waren die gele kaarten opleverden. Dat het een Zieuwentse overwinning zou worden, was voorafgaand aan de wedstrijd niet vanzelfsprekend omdat BWO van de laatste vijf wedstrijden er vier gewonnen had, waaronder de wedstrijden tegen Longa ’30, NEC en afgelopen week Rohda Raalte.

Het balbezit was wel enigszins in evenwicht maar RKZVC had duidelijk meer en betere kansen waarbij het aan de Hengelose keeper te danken was dat RKZVC voor rust niet op voorsprong kwam. De eerste kans was al in de 2e minuut maar Sjors Storkhorst raakte de bal ‘ineens uit de lucht’ niet goed. Nadat Joey Belterman tien minuten later een ‘bijna kans’ kreeg, kwam BWO beter in het spel. Dit resulteerde in de 15e minuut in een kopbal na een vrije trap die netjes door keeper Huib Jonkman werd gepakt. Twee minuten later kon Wouter Pillen op het laatste moment nog de inzet blokken van een doorgebroken Hengelose speler. Weer een minuut later werd een mooie vrije trap van Wouter Pillen door de Hengelose keeper ternauwernood tot corner verwerkt. In de 30e minuut had Joey Belterman na een prachtig uitgespeelde aanval de score kunnen (moeten) openen maar redde de BWO-keeper knap op zijn inzet. Een vrije trap in de 35e minuut werd door Bart te Focht koppend weer voor goal gebracht waarna het hakje van Toby Bokkers maar ternauwernood over ging. Ook de mooie vrije trappen van Sven Jurjus in de 40e en 42e minuut werden door de Hengelose keeper knap tot corner verwerkt.

De eerste 20 minuten na rust bepaalde RKZVC het spelbeeld. In de 46e minuut passte Michiel Krabbenborg achter de BWO-verdediging maar de inzet van Sjors ging ruim voorlangs. In de 55e minuut was het wel raak. Deze keer legde Mart Schutten de bal achter de verdediging waarna Sjors Storkhorst vanaf links de 1-0 in de rechter benedenhoek schoot. Daarna begon BWO langzaam maar zeker meer druk te zetten. Dit leidde soms wel tot gevechten om de bal binnen de zestienmeter van RKZVC maar het leverde geen echt vrije schiet- of kopkansen op. RKZVC loerde in die periode op de counter. Het dichtst bij was in eerste instantie Toby Bokkers met een schot / voorzet dat op de lat zeilde. In de 81e minuut kwam de ‘Vorentscheidung’ met een prachtig doelpunt. Sjors Storkhorst bereikte vanaf links Mart Schutten binnen de zestienmeter. In één beweging haalde Mart de bal onder de voet terug en weer naar voren voorbij de verdediger en schoot de bal snoeihard vanuit een schuine hoek langs de oren van de BWO-keeper voor de 2-0. Twee minuten later volgde de laatste Hengelose doelpoging maar het harde schot werd nog iets geraakt door een Zieuwentse verdediger en ging een meter langs de kruising. Nadat - na een mooi passje van Mart Schutten - een aanname van Sjors Storkhorst vrij voor goal in de 84e minuut net niet goed was, bepaalde Sjors in de slotminuut wel de eindstand na een mooie aanval. Mart Schutten bereikte Harm Bokkers, die precies op tijd afspeelde waarna Sjors vrij voor goal in de rechter benedenhoek de 3-0 eindstand binnen schoof.

 

Met de 2e overwinning op rij is RKZVC na de winterstop goed begonnen. Dinsdag 6 februari speelt RKZVC om 20.30 thuis voor de Achterhoekcup met voornamelijk spelers onder 23. Donderdag 8 februari speelt RKZVC om 20.00 een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Silvolde. Komend weekend is er in verband met carnaval geen competitie. Op 18 februari volgt de volgende competitiewedstrijd om 14.00 thuis tegen Schalkhaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!