Eerste winst RKZVC sinds 5 november 2017 - RKZVC

Eerste winst RKZVC sinds 5 november 2017

Stevo 1

0 - 3

RKZVC 1

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

28 januari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

28-01-2018 Stevo 1 - RKZVC 1: 0 – 3 (0 – 1)

Eerste winst RKZVC sinds 5 november 2017
Na een winterstop is het altijd de vraag hoe een team het voorjaar in gaat. Voor RKZVC gold dat zeker omdat er voor de winterstop in de laatste vijf wedstrijden een behoorlijke dip zat met slechts enkele gelijke spelen. Het was dan ook een geluk dat de eerste tegenstander dit voorjaar Stevo uit Geesteren (O) was dat onderaan de ranglijst bungelt. Voetballend gezien was het geen al te beste wedstrijd waarbij RKZVC veel last had van het natuurgras. Opspringende ballen en onderuit gaan hoort er bij natuurgras wel bij maar maakt het voetballen ook onzeker.

Binnen de minuut had Joey Belterman op aangeven van Jouke Knippenborg al de kans om op voorsprong te komen maar Joey schampte de bal. In de 6e minuut lukte dat wel na een prachtige aanval over veel schijven. Joey Belterman legde als laatste de bal breed waarna Sjors Storkhorst vanaf de elf meter snoeihard binnen schoot voor de 0-1. Met de wind in de rug en veel inzet streed Stevo om gelijk te maken, hierbij zo nu en dan geholpen door uitglijdende Zieuwentse spelers. In de 8e minuut ging een schot van 40 meter rakelings langs. Verdere afstandspogingen van Stevo misten veelal ruim de richting. In de 15e minuut, na balverlies in de verdediging, kwam de eerste echt goede Geesterense kans vanuit een schuine hoek maar keeper Huib Jonkman kon genoeg blokken. Door de aandrang van Stevo kreeg RKZVC voorin ook ruimte. Een mooie pass van Mart Schutten achter de verdediging werd door zijn broer Jens ineens genomen maar ging over. In dezelfde minuut kwam Sjors Storkhorst vrij door maar blokte de Geesterense keeper zijn inzet. Een minuut later ging een mooi schot van dezelfde Sjors via een hoofd van een verdediger nog net over. Een kopbal na een corner van Stevo ging ruim over en een hard schot ruim langs.

Met de wind in de rug kon RKZVC na rust verdedigend wat gemakkelijker opruimen en ook de eigen spelers voorin bereiken. Afgezien van een schot van Stevo in de 1e minuut na rust - wederom ruim over – en een gemakkelijk schot in de 70e minuut, had keeper Huib Jonkman in de 2e helft weinig werk. RKZVC daarentegen kreeg de nodige kansen. Twee minuten na rust schoot Jouke Knippenborg vanuit een schuine hoek in het zijnet. Twee minuten later kopte Toby Bokkers in vrije positie ruim naast na een corner van Sven Jurjus. Een voorzet van Jouke Knippenborg in de 55e minuut kon door de Geesterense keeper nog net tot corner verwerkt worden. In de 65e minuut was er een scrimmage voor het doel van Stevo waarbij de bal ook net niet over de lijn kon worden gedrukt. In de 74e minuut lukte het eindelijk wel na goed storend werk van Sven Jurjus in de buurt van de cornervlag. Sjors Storkhorst kon daarna naar binnen en gaf af op de vrijstaande Joey Belterman die beheerst de 0-2 binnen schoot. RKZVC speelde het daarna beheerst uit. In de 88e kwam de eindstand op het scorebord. Mart Schutten gaf vanaf rechts laag voor waarna Sjors Storkhorst met een sliding midden voor goal de 0-3 kon binnen werken.

Gelukkig weer een keer een gewonnen wedstrijd voor RKZVC. Dat het de eerste overwinning na de winterstop is, stemt ook tot tevredenheid. De eerste zwaluw na de winter betekent echter niet had het direct zomer is. Wil het gevoel van een goede start na de winter blijven dan moet er komende weken een serie goede wedtrijden worden neer gezet.

Volgende week speelt RKZVC thuis om 14.00 tegen BWO Hengelo.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!