RKZVC knokt zich na rust naar een punt - RKZVC

RKZVC knokt zich na rust naar een punt

RKZVC 1

2 - 2

De Zweef 1 (zon)

18'
Jesper Krukkert (schot)
33'
Jesper Krukkert (schot)
Wouter Pillen (kopbal)
69'
Assist: Sven Jurjus
83'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

17 december 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

17-12-2017 RKZVC 1 – De Zweef 1: 2 – 2 (0 – 2)

RKZVC knokt zich na rust naar een punt

RKZVC liet vandaag voor en na rust twee verschillende gezichten zien. Voor rust voor rust zat er weinig beleving in met slordig balverlies waarbij veel achteruit gevoetbald werd en er weinig druk naar voren werd gezet. De eerste minuut was al tekenend. Na balverlies werd de bal door De Zweef op de lat gekopt. De Zweef speelde gecontroleerder en loerde op de kansjes. In de 18e minuut werd Jesper Krukkert op links gelanceerd en kon vrij door lopen. Beheerst schoof hij de bal in de linker benedenhoek voor de 0-1. Vijf minuten later kwam RKZVC goed weg na een schot dat nog door een Zieuwentse verdediger geraakt werd en rakelings langs ging. Pas in de 26e minuut kreeg RKZVC de 1e kans na een vrije trap van de linker zijkant door Sven Jurjus. Wouter Pillen kon de bal met de voet net niet goed genoeg raken. RKZVC kreeg voor rust nog wat kleine kansjes maar De Zweef had de betere. In de 28e minuut ging een bijna vrije kopkans nog over. In de 33e minuut was het wel raak na een mistrap op een lage voorzet. Jesper Krukkert schoot vanaf 12 meter strak de 0-2 ruststand binnen.

Hoewel RKZVC na rust uit een ander vaatje tapte, redde Huib Jonkman in de 49e minuut eerst nog met een fraaie duik op een schot in de rechter bovenhoek. In de 52e minuut floot de scheidsrechter niet bij een twijfelachtige situatie die verdacht veel leek op een overtreding in het zestienmetergebied op Waldo Rhebergen (ook volgens beelden van de video-opname twijfelachtig). Daarbij bleef De Zweef met counters erg gevaarlijk. Het eerste schot kwam van Sjors Storkhorst vanuit een schuine hoek in de 55e minuut op de voeten van de keeper. Een vrije trap van Waldo Rhebergen en een schot van Sjors Storkhorst waren een gemakkelijke prooi voor de Nijverdalse keeper. Nadat Bart te Focht in de 65e minuut met een sliding nog net een gevaarlijke voorzet er uit kon halen, viel in de 69e minuut de ‘Anschlusstreffer’. Een scherp aangesneden vrije trap van Sven Jurjus vanaf de linker zijlijn werd door Wouter Pillen met het hoofd verlengd tot de 1-2 bij de verre paal. RKZVC bleef met bezieling spelen en bleef druk zetten om de gelijkmaker te forceren. Schoten van Sjors Storkhorst (ruim over) en Jens Schutten (te gemakkelijk) leverden nog niet het gewenste resultaat op. In de 81e minuut kreeg De Zweef de kans om de wedstrijd te beslissen na een counter. Op rechts kon de Nijverdals spits met de bal aan de voeten vrij op Huib Jonkman af gaan maar Huib redde bekwaam. In de 83e minuut viel de bal voor RKZVC wel goed. Na een diagonale voorzet van rechts van Waldo Rhebergen dook Sjors Storkhorst achter de Nijverdalse verdediging op - in de hoek van het vijfmeter gebied voorbij de 2e paal - en schoot ineens uit de lucht diagonaal de 2-2 binnen. Een laatste kansje was de kopbal van Bart te Focht in blessuretijd die echter ruim langs ging.

RKZVC voetbalde na een belabberde 1e helft gelukkig een betere 2e helft. Als er - over het totaal qua voetbal en qua kansen - een ploeg had moeten winnen dan was het echter De Zweef. RKZVC mag dus tevreden zijn met een punt.

Het seizoen van het najaar zit er op. Na een geweldige start, waarbij het periodekampioenschap werd behaald, volgde een behoorlijke dip met slechts drie punten uit de laatste vijf wedstrijden. Zoals er vandaag in de 2e helft werd gespeeld, willen we dat ook graag zien in het voorjaar. De ploeg gaat nu eerst twee weken genieten van de welverdiende winterstop waarna de voorbereiding op het voorjaar begint met het trainingskamp vanaf 3 januari in Malaga.

Oefenwedstrijden in januari van zowel het 1e als het 2e zullen via website en Twitter gecommuniceerd worden.

Zie www.rkzvc.nl voor uitslagen en programma van de jeugd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!