FC Winterswijk 1 (zon) - RKZVC 1 (zon) - RKZVC

FC Winterswijk 1 (zon) - RKZVC 1 (zon)

FC Winterswijk 1 (zon)

2 - 1

RKZVC 1 (zon)

Job Harmsen (schot)
63'
Lenn Redeker (schot)
81'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

24 februari 2018 18:00

Accommodatie

Onbekend

24-02-2018 FC Winterswijk 1 - RKZVC 1: 2 – 1 (0 – 1)

 RKZVC verliest op duelkracht

De eerste nederlaag in 2018 kwam deels door eigen schuld en deels door de energie die Winterswijk in de duels legde. RKZVC begon goed na een corner door Waldo Rhebergen die van de lijn moest worden weg gekopt. In de 14e minuut kwam al de 1-0 voorsprong na een aanval over links waarbij Joey Belterman in het midden van de zestienmeter de bal breed gaf op Jouke Knippenborg die met een harde schuiver afrondde. Hierna begon Winterswijk steeds meer druk te zetten en heerste op het middenveld. Echte kansen leverde dat vooralsnog niet op en een viertal schoten misten de juiste richting. Rond de 35e minuut waren er wel enkele hachelijke momenten voor de Zieuwentse goal die echter steeds konden worden geklaard. In de laatste vijf minuten voor rust counterde RKZVC tweemaal gevaarlijk. Beide keren kon de Winterswijkse keeper redden ten koste van een corner.

De 2e helft startte explosief. RKZVC trapte af, Michiel Krabbenborg passte diep waarna de harde voorzet van Sjors Storkhorst door Jens Schutten op de vijfmeterlijn over werd gekopt (12 seconden!). Anderhalve minuut later had het gelijk kunnen staan na een Winterswijkse counter maar de laatste inzet hobbelde rakelings voor langs doel. Even later kon Jens Schutten net niet goed met het hoofd bij de bal na een mooie voorzet van Waldo Rhebergen waarna in de 54e minuut een mooie 1-2-combinatie tussen Joey Belterman en Jens Schutten door de Winterswijkse keeper verwerkt kon worden tot corner. Daarna begon  Winterswijk nadrukkelijker te jagen op de gelijkmaker. In de 61e minuut kon keeper Huib Jonkman een schot vanuit een schuine hoek nog redden maar twee minuten later was ook hij kansloos. Van 20 meter afstand schoot Job Harmsen hard en laag in de rechter benedenhoek de 1-1 binnen. Nadat een inzet van Jouke Knippenborg enkele minuten later nog tot corner werd verwerkt, viel in de 81e de 2-1 voor Winterswijk. Een vrije trap werd niet goed weg gewerkt waarna Lenn Redeker van 10 meter afstand vrij kon inschieten. In de resterende tijd liet RKZVC zien dat het best wel tot kansen kan komen als er iets meer opportunistisch gevoetbald wordt en creëerde nog drie goede kansen. Sjors Storkhorst kon een bal net niet goed aannemen waardoor de keeper kon ingrijpen. De vrije kopkans van Toby Bokkers, na een vrije trap van Waldo Rhebergen, werd in eerste instantie door de keeper geblokt en het schot daarna door een verdediger. En in de 90e minuut, wederom na een prima pass van Waldo Rhebergen, raakte Toby Bokkers de bal verkeerd. De nederlaag had zelfs nog groter kunnen worden maar drie minuten in blessuretijd redde Huib Jonkman knap op de door Ilhan Nalovic genomen penalty.

De voorgaande drie wedstrijden liep het voetballend ook niet heel echt goed maar werd de voorsprong toch steeds vast gehouden en de overwinning eruit gesleept. Vandaag viel het kwartje de andere kant op, helaas. Volgende week staat de kraker tegen Longa ’30 op het programma en dat is natuurlijk een wedstrijd waarvoor de Zieuwentse spelers vanzelfsprekend de motivatie op kunnen brengen om er 100% voor te gaan.

 Volgende week speelt RKZVC op ZATERDAG uit om 18.00 tegen Longa ‘30.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!