NEC 1 - RKZVC 1 - RKZVC

NEC 1 - RKZVC 1

NEC 1 (zon)

1 - 1

RKZVC 1

49'
Sven Jurjus (volley)

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

3 december 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

NEC 1-RKZVC 1: 1-1 (1-0)

 

Na twee verliespartijen op rij was het vandaag weer zaak om punten te pakken. Uit tegen het goed geklasseerde NEC uit Nijmegen nog geen zekerheid.

De technisch vaardige spelers van NEC verstopten zich niet en voetbalden vanaf de eerste minuut vrolijk mee. Over en weer wat kansen, zonder echt gevaarlijk te worden. Na de eerste 10 minuten, die wat meer voor RKZVC waren, nam NEC het spel naar zich toe en liet zien dat het aardig kon combineren.

Steeds meer balverlies over en weer maakte het tot een rommelige wedstrijd. Kansjes waren er voor Sjors en Waldo, een voorzet van Jouke belande in het zijnet en een schot van de op “10” spelende Mart ging ruim over.

Een aantal leuke combinaties van NEC leiden niet tot een doelpunt.

Tot in de 34e minuut een aanval van NEC de bal door hun nr 10 achter Huib werd geschoten.

Vanaf dat moment liep RKZVC achter de feiten aan en kon NEC rustig combineren, zonder verder gevaarlijk te worden.

Bij RKZVC leek de inspiratie en het vernuft te ontbreken om een doelpunt te scoren.

 

 

In de tweede helft startte Zieuwent, met de voor Mark in de ploeg gekomen Jens voortvarend. Dit leidde al in de 49e minuut tot de 1-1. Een strakke voorzet over links van Jens werd door Sven hard achter de keeper van NEC geknald. Na de opleving zakte gaandeweg het spelniveau. NEC bleef leuk combineren en RKZVC grossierde in net niet balletjes. Een mooie combinatie van Zieuwent eindigde bij het aantikken van Jens in de “16”. Dit had een penalty mogen zijn, maar de verder goed fluitende scheidsrechter wuifde alle bezwaren weg.

Over en weer ontstaan er kansjes, waarbij ook Huib en keer de bal nog maar net over kan tikken. Kansjes voor Sven en Sjors halverwege de tweede helft geven aan dat er wel degelijk winst te halen is.

 

In de 80e minuut komt Tim in de ploeg voor Mart. In de laatste 10 minuten gebeurd er nog veel en beide ploegen lijken voor de winst te gaan. Een vrije schietkans voor NEC gaat via een eigen speler over en ook Jouke en Jens krijgen goeie kansen. In de laatste minuut krijgt RKZVC nog een vrije trap op de linkerhoek van de ‘16’. Zowel Sjors, Wouter en Waldo staan bij de bal, maar het is Waldo die de bal mooi over de muur krult, die vervolgens op de kruising beland.

RKZVC pakt een punt in Nijmegen en dat is gezien het spel een correcte uitslag.

 

 

 

De volgende competitiewedstrijd is zaterdagavond 9-12-2017 uit naar FC Winterswijk.

 

 

Zie www.rkzvc.nl voor uitslagen en programma van de jeugd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!