Rohda scoort in verlenging 1e helft én verlenging 2e helft - RKZVC

Rohda scoort in verlenging 1e helft én verlenging 2e helft

RKZVC 1 (zon)

1 - 2

Rohda Raalte

4'
45'
Teun Bakhuis (kopbal)
92'
Lars van Schooten (stift)

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

26 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

26-11-2017 RKZVC 1 – Rohda Raalte 1: 1 – 2 (1 – 1)

Rohda scoort in verlenging 1e helft én verlenging 2e helft

De nummers één en drie maakten er samen een spannende wedstrijd van waarbij ze afwisselend het heft in handen hadden. Gezegd moet worden dat Rohda duidelijk de beste tegenstander tot nu toe in deze competitie is die RKZVC getroffen heeft. Rohda was sterk aan de bal en combineerde gemakkelijker dan RKZVC, dat regelmatig alle zeilen bij moest zetten om verdedigend de zaak dicht te houden.

Het 1e kwartier was voor RKZVC. In de 4e minuut viel al de 1-0 na een afgeslagen corner waarop Sjors Storkhorst de bal ineens op de slof nam en vanaf de rand van de zestienmeter laag in de rechter benedenhoek schoot. De vrije trap die Wouter Pillen tien minuten later vanaf 35 meter nam, ging nauwelijks een meter over. Na een mooie aanval in de 15e minuut kreeg Mart Schutten een vrije schietkans maar de Raaltense keeper kon de bal nog net voor de lijn pakken. Daarna nam Rohda het initiatief over met mooie combinaties en snelle rushes. Dit leverde in eerste instantie alleen enkele schoten op die de juiste richting misten. Afgezien van een solo van Sjors Storkhorst, die net niet door kwam, kon RKZVC voor rust aanvallend geen vuist meer maken. Vooral kort voor rust drong Rohda steeds sterker aan. Zo kopte Jouke Knippenborg in de 44e minuut na een corner een inzet van de doellijn weg en moest keeper Huib Jonkman een minuut later tweemaal achter elkaar redden op Raaltense schoten. Twee minuten in de extra tijd voor rust was er echter geen houden meer aan na een corner die Teun Bakhuis ongehinderd op de vijfmeterlijn hard kon binnen koppen voor de 1-1 ruststand.

Na rust bleef Rohda drukken op de Zieuwentse goal. Dat resulteerde in twee schoten. De eerste ging een meter over en de tweede viel via een Zieuwentse verdediger op het dak van de goal. Eerst in de 68e minuut was er via Sven Jurjus een mooie poging om van grote afstand over de Raaltense keeper te spelen maar dat leverde uiteindelijk geen probleem op. Een volgende kans voor Sven was te plotseling voor hem om de juiste richting mee te geven. In de 79e minuut ging een kromme bal van Sjors Storkhorst buiten bereik van de Raaltense keeper net langs de linkerpaal. De laatste tien minuten zette Rohda weer aan waarbij twee schoten de richting misten. In de 92e minuut velde Rohda toch nog het vonnis na een counter. Lars van Schooten stiftte de bal over de uitlopende Huib Jonkman.

Afgelopen maanden heeft RKZVC een aantal wedstrijden gewonnen waarbij soms het kwartje net de goede kant op viel. Nu was het net de verkeerde kant op. Gezien de kansen was een gelijkspel verdiend geweest, gezien het veldspel was Rohda de betere ploeg en kan de overwinning verdiend genoemd worden. Voor RKZVC is er niks aan de hand omdat ze nog steeds in de top meedoen. Het is wel zaak om volgende week weer punten te pakken om niet verder achterop te raken.

De volgende wedstrijd is zondag 3 december om 14.00 uur uit naar NEC.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!