RKZVC houdt de kans op de 1e periodetitel in eigen hand - RKZVC

RKZVC houdt de kans op de 1e periodetitel in eigen hand

RKZVC 1 (zon)

1 - 0

SC Bemmel 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

5 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

5-11-2017 RKZVC 1 – SC Bemmel 1: 1 – 0 (0 – 0)

RKZVC houdt de kans op de 1e periodetitel in eigen hand

Nadat Longa ’30 op zaterdagavond had gewonnen in Winterswijk moest RKZVC zelf winnen om de kans op de 1e periodetitel in eigen hand te houden. Door de winst vandaag blijft de voorsprong één punt op Longa ’30.

Voor rust voetbalden beide ploegen zeer behoudend. RKZVC probeerde wel maar het lukte niet. SC Bemmel leek meer het doel te hebben om op balbezit te spelen dan om een goal te maken. SC Bemmel kwam in de 6e minuut tot een schotje hetgeen de eerste 45 minuten hun enigste inzet op goal was. In de 8e minuut passte Michiel Krabbenborg achter de Bemmelse verdediging maar de lob van Sjors Storkhorst mislukte. Twee minuten later kon de Bemmelse keeper een voorzet ternauwernood wegtikken voor Sjors Storkhorst bij de bal kon komen. Na een corner in de 18e minuut van Jouke Knippenborg kopte Toby Bokkers de bal een meter over de kruising en daarmee waren de kansen voor rust op.

Na rust was de Zieuwentse beleving veel groter met meer en betere kansen voor RKZVC. Binnen de minuut ging een schot van Waldo Rhebergen rakelings naast. Vier minuten later kon de Bemmelse keeper een mooi schot van Sjors Storkhorst onder de lat nog net tot corner tikken. Weer een minuut later kon hij ook een schot van 30 meter van Wouter Pillen met moeite tot corner verwerken. Het eerste Bemmelse schot in de 54e minuut werd door Huib Jonkman beheerst gepakt. Een minuut later moest de Bemmelse keeper weer optreden na een schot van Jouke Knippenborg. De Bemmelnaren zeiden zelf na afloop van de wedstrijd dat in de 58e minuut een overtreding op Sjors Storkhorst een penalty had moeten zijn maar de scheidsrechter liet door spelen. Een schot van Wouter Pillen van 30 meter in de 61e minuut werd door de Bemmelse keeper met de knieën weg gewerkt. In de 65e minuut kwam RKZVC eindelijk op voorsprong. In de middencirkel werd de Bemmelse aanval onderbroken door Jouke Knippenborg waarna Sjors Storkhorst vanaf 40 meter door de verdediging slalomde en met een punter onder de keeper door de 1-0 op het scorebord zette. Zes minuten later zette Toby Bokkers met de buitenkant van de schoen Sjors Storkhorst in vrije positie maar wederom kon de uitgelopen Bemmelse keeper redden. In de 72e minuut had RKZVC alle geluk van de wereld dat een zondagsschot van 35 meter afstand via de onderkant van de lat er net niet in ging. In de eerste 70 minuten speelde Bemmel veelal geconcentreerd op balbezit. De laatste 20 minuten gingen ze meer opportunistisch voetballen en hanteerden meer de lange bal. Op zich is dat iets waar de Zieuwentse verdediging goed mee kan omgaan. Niettemin forceerde SC Bemmel daarna toch enkele corners. Uit zo’n corner in de 78e minuut moest Huib Jonkman met een knappe reflex de gelijkmaker voorkomen. Uit de direct daaropvolgende counter legde Sjors Storkhorst de bal breed op Mart Schutten maar ook de Bemmelse keeper redde met een reflex op het schot van Mart. Na een laatste schot van SC Bemmel, dat ruim over ging, speelde RKZVC de wedstrijd verder rustig uit.

Het is moeilijk voetballen tegen een ploeg die erg behoudend speelt. De rust bewaren is dan het credo en RKZVC heeft dat de laatste jaren wel geleerd. Het is dan wachten op de kansen die RKZVC meestal wel krijgt en als de voorsprong er dan is, staat het Zieuwentse blok van verdediging en middenveld veelal wel zo goed dat de overwinning over de streep wordt getrokken. Afgezien van de bekerwedstrijd donderdag a.s. heeft RKZVC volgend weekend geen competitie waarna een week later gestreden wordt om de 1e periodetitel. Maar dan moet er wel gewonnen worden uit naar Tubantia (of Longa ’30 moet thuis punten verliezen tegen BWO)

De volgende wedstrijd is DONDERDAG 9 november om 20.30 uur uit naar DZC ’68 (beker).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!