Op papier een topwedstrijd, in de praktijk een trieste wedstrijd - RKZVC

Op papier een topwedstrijd, in de praktijk een trieste wedstrijd

Rigtersbleek 1 (zon)

0 - 0

RKZVC 1

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

28 oktober 2017 19:00

Accommodatie

Onbekend

28-10-2017 Rigtersbleek 1 - RKZVC 1: 0 – 0 (0 – 0)

Op papier een topwedstrijd, in de praktijk een trieste wedstrijd

RKZVC, de nummer 1, moest naar Rigtersbleek, de nummer 3. Op papier is dit een affiche voor een topwedstrijd. In werkelijkheid mondde het uit in een trieste wedstrijd. De weersomstandigheden op deze zaterdagavond waren slecht met een strakke wind en behoorlijk veel regen. Het kunstgrasveld was slecht en glad waardoor het spel mogelijk ook niet al te best was. Voeg daarbij de blessures tijdens de wedstrijd van Jens Schutten (lies), een spits van Rigtersbleek (zware botsing met keeper Huib Jonkman) en de zware beenblessure van Gerard Monnikhof van Rigtersbleek die met een ambulance werd afgevoerd en het beeld van een trieste wedstrijd is duidelijk.

Voetballend gezien kon Rigtersbleek beter uit de voeten op dit veld als RKZVC. Rigtersbleek begon dan ook sterker met enkele schoten in de eerste tien minuten. Na een kwartier was er plotseling vanaf de middellijn een vrij veld voor Sjors Storkhorst maar hij werd nog voor de zestienmeter ingehaald. Dat gebeurde ook een minuut later na een perfecte bal van Michiel Krabbenborg achter de Rigterbleekse verdediging. Weer twee minuten later moest de Rigterbleekse keeper tweemaal redden. Eerst op de vrije trap van Wouter Pillen van 25 meter afstand en daarna op de 2e inzet. In de 21e minuut kreeg Rigtersbleek een plotselinge schietkans op de rand van de zestienmeter dat een meter naast ging. Ook in de 38e minuut bij de laatste goede kansen voor rust voor RKZVC (eerst Sjors Storkhorst, daarna Jouke Knippenborg) redde de Rigterbleekse keeper.

Vijf minuten na rust kreeg Gerard Monnikhof de zware blessure waardoor de wedstrijd een dik half uur werd gestaakt. Na de hervatting werd het wedstrijdbeeld niet veel anders. Moeizaam kwamen beide ploegen tot kansen waarbij RKZVC technisch meer problemen met de omstandigheden had als Rigtersbleek. Niettemin waren de beste kansen voor RKZVC. Zo kreeg Sven Jurjus in de 58e minuut voorbij de 2e paal de bal op maat van Jouke Knippenborg maar de Rigterbleekse keeper gooide zich in de baan van het schot. Rigtersbleek zocht gedoseerd wel de aanval zonder dat het kansen uitspeelde en kwam alleen tot een tweetal schoten in de 83e en 88e minuut (resp. over en in handen van Huib Jonkman). Tussenbeide had Mart Schutten met een kopbal na een voorzet van Sjors Storkhorst nog een goede mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen maar de bal zeilde een halve meter langs de kruising.

Zoals gezegd een trieste wedstrijd op deze donkere zaterdagavond waar RKZVC dit seizoen voor het eerst punten verloor. Maar waar hebben we het over? Tweemaal achter elkaar kampioen worden en dan de eerste vijf wedstrijden winnen is al geweldig. Dat je een hele competitie alle wedstrijden wint, kun je ook niet verwachten. Als je dan gelijk speelt in de uitwedstrijd naar Rigtersbleek, de nummer drie in de stand, kun je ook het punt koesteren.

Volgende week speelt RKZVC thuis om 14.00 tegen SC Bemmel.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!