Assist: Sven Jurjus

Mannen, 1, 1e klasse E

14 oktober 2017 18:00

14-10-2017 RKZVC 1 – Longa ’30 1 1: 5 – 0 (1 – 0)

De hele week gingen de grappen tussen Zieuwent en Lichtenvoorde heen en weer. Echt leuke grappen, die de sfeer voor de wedstrijd alleen maar groter maakten. Maar het is dan de vraag hoe spelers, die elkaar allemaal kennen, dan met de spanning omgaan als er zo’n 3000 man publiek om het veld staat.

De eerste 10 minuten was dat te zien maar daarna kwam RKZVC als eerste in zijn ritme. Na een combinatie via Waldo Rhebergen en Jens Schutten schoot Joey Belterman in maar redde Longa-keeper Pim te Loeke. Een minuut later was het wel raak. Jouke Knippenborg bereikte Sjors Storkhorst op rechts. Hij slalomde naar binnen en met een droge schuiver schoot hij de 1-0 op het bord. De eerste Lichtenvoordse dreiging kwam in de 19e minuut na een voorzet die net over de lat stuiterde. Longa drong wat meer aan en RKZVC werd in die fase iets slordiger. Michiel Krabbenborg blokte onder andere een schot van binnen de zestienmeter. In de 26e minuut was er een dreigende voorzet van Joey Belterman dat voorlangs ging en corner werd. Een harde vrije trap van Simon Klein Goldewijk in de 44e minuut van 35 meter afstand ging recht op Huib Jonkman af en in de laatste minuut voor rust werd een schot van Longa nog geblokt door Toby Bokkers.

Was voor rust het veldspel nog enigszins in evenwicht, na rust domineerde er maar één ploeg en dat was RKZVC onder aanvoering van een fabelachtig spelende Sjors Storkhorst. Het eerste kansje was voor Longa ’30 na een vrije trap maar de kopbal ging ruim over. In de 50e minuut kwam de eerste ‘Vorentscheidung’ na een schitterende solo van Waldo Rhebergen. Precies op tijd gaf hij af op Sjors Storkhorst die vrij voor goal in de linker benedenhoek de 2-0 aantekende. Enkele minuten later werd een corner van Jouke Knippenborg weer voor goal gekopt maar het schot ging over. Een minuut later was een kopbal van Longa ’30, nog redelijk gemakkelijk gepakt door Huib Jonkman, vooreerst de enige Lichtenvoordse dreiging. Huib Jonkman toonde in het vervolg aan dat hij echt het zestienmetergebied beheerste. Hij pakte ballen als het kon en stompte waar nodig. In de 64e minuut spatte een vlammend schot van Sjors Storkhorst op de vuisten van Pim te Loeke uiteen. Drie minuten later viel de beslissing. Sjors Storkhorst kon onverwacht door, de bal dreigde op de paal te gaan maar Jens Schutten was erg attent om het laatste zetje te geven voor de 3-0 stand. Vijf minuten later zette Sjors Storkhorst met een steekpass Jens Schutten ineens vrij maar de inzet van Jens strandde op de voeten van keeper Pim te Loeke. Na een vlotte combinatie in de 75e minuut zette Sjors Storkhorst Joey Belterman vrij voor de Lichtenvoordse goal. Beheerst schoof Joey de bal in de rechter benedenhoek voor de 4-0. In de 81e minuut kreeg Thom Berendsen na een erg vlotte Lichtenvoordse aanval de veruit beste kans. Vrij voor goal schoot hij de bal tegen de linkpaal. In de 85e minuut zette Sjors Storkhorst zijn kroon op deze wedstrijd. Hij ontving in het centrum de bal van Sven Jurjus, omspeelde een verdediger en bracht met een weergaloze lob onder de lat de 5-0 eindstand op het scorebord. Daarna kreeg hij een publiekswissel waar alle wisselspelers hem opwachtten.

Onvoorstelbaar: 2x achter elkaar kampioen worden en dan na 4 wedstrijden met 12 punten dik aan de leiding gaan in de competitie. Het blijft een droom. Voor Zieuwent was deze wedstrijd de apotheose van een geweldige week. De hele week was er al erg veel aandacht maar vanavond slaat alles. Op dit moment van schrijven zijn de tweets van RKZVC in de afgelopen 24 uur 179.000 keer bekeken!

Nu mogen we drie dagen genieten, vanaf dinsdag gaat de focus weer op de volgende wedstrijd. Komende zondag komt Heino op bezoek en dan gaat het gewoon weer om drie punten.

De volgende wedstrijd is zondag 22 oktoberthuis tegen Heino.