RKZVC + Longa ’30 ongeslagen aan kop Zaterdag a.s. de derby tussen beide koplopers - RKZVC

RKZVC + Longa ’30 ongeslagen aan kop Zaterdag a.s. de derby tussen beide koplopers

Schalkhaar 1 (zon)

1 - 3

RKZVC 1 (zon)

10'
Justin Bootsveld (lob)
19'
82'
Joey Belterman (intikker)

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

8 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

RKZVC besliste de wedstrijd in het eerste en laatste kwartier tegen Schalkhaar dat ook afgelopen seizoen is gepromoveerd. Vooral het eerste kwartier was flitsend. Al in de 2e minuut viel een dieptepass van Michiel Krabbenborg perfect achter de verdediging waarop Sjors Storkhorst mooi de 0-1 binnen lobde. In de 10e minuut bereikte Sjors Storkhorst van rechts Waldo Rhebergen op links. Na zijn voorzet kapte Jens Schutten eerst de keeper nog uit waarna hij rustig de 0-2 binnen schoof. In de volgende minuut schoot Jens Schutten in behoorlijk vrije positie tweemaal op de vuisten van de keeper. Een schot van Sjors Storkhorst een meter langs de kruising besloot het Zieuwentse kwartiertje. De eerste dreiging van Schalkhaar was een schot in de linker benedenhoek in de 18e minuut dat gepakt werd door Huib Jonkman. Een minuut later was het wel raak na weifelend ingrijpen in de verdediging. Justin Bootsveld lobde beheerst van rechts via de binnenkant van de verre paal de 1-2 binnen. Het flitsende spel van RKZVC was verdwenen en Schalkhaar controleerde veelal het spel zonder tot echte kansen te komen. De enigste Zieuwentse kans voor rust kwam in de 34e na een flitsende aanval via Michiel Krabbenborg en Sjors Storkhorst. Deels gehinderd door de verdedigers raakte Jens Schutten de bal niet goed.

Na rust was het spelbeeld een half uur grotendeels gelijk aan het laatste deel voor rust. Schalkhaar controleerde en RKZVC moest midden en achter erg attent blijven om schade te voorkomen. Echt uitgespeelde kansen kreeg Schalkhaar niet maar er waren wel twee goede afstandsschoten. De eerste in de 52e minuut van 30 meter tikte Huib Jonkman over. De tweede in de 61e minuut van 25 meter afstand werd door Huib erg knap in de rechter bovenhoek uit de kruising gerammeld. Het laatste kwartier was RKZVC weer erg dreigend. In de 31e minuut kwam Jens Schutten op links door en legde terug maar het schot van Joey Belterman werd geblokt. Een minuut later ging een schot van Joey voorlangs. Weer enkele minuten later, na een snelle combinaties, passeerde Joey de keeper maar werd zijn inzet voor de doellijn weg getrapt. In de 82e minuut viel dan eindelijk de beslissing na weer een snelle tik-tak combinatie waardoor Sjors Storkhorst vrij voor de keeper kwam. Zijn inzet tegen de paal kon daarna rustig door Joey Belterman in de lege goal worden geschoten voor de 1-3. Vijf minuten voor het eind had de Schalkhaarse keeper nog enige problemen met een vrije trap waarna een mislukte omhaal van Sjors Storkhorst het einde van de wedstrijd betekende.

Twee maal een kwartier flitsend voetbal was vandaag genoeg. Dat zal volgende week wel anders zijn. Het veldvoetbal was over de hele wedstrijd enigszins in evenwicht maar RKZVC had veel meer en betere kansen dus valt er op de overwinning niks af te dingen.

Na vandaag is de stand na 3 wedstrijden in de competitie als volgt:

doelpunten

 

wedstr

punten

voor

tegen

Longa '30 1

3

9

7

1

RKZVC 1

3

9

8

4

Heino 1

3

7

6

2

Dit betekent dus dat ZATERDAG 14 oktober de derby van het jaar van de gemeente Oost Gelre gespeeld wordt: RKZVC 1 – Longa ’30 1. De nummers 1 en 2 tegen elkaar. De vooruitzichten voor het weer zijn fantastisch: stralende zon en zo’n 20 tot 21 graden Celsius. Met enkele duizenden toeschouwers wordt het hopelijk een fantastisch spektakel.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!