Boeiende wedstrijd, erg knappe overwinning! - RKZVC

Boeiende wedstrijd, erg knappe overwinning!

RKZVC 1 (zon)

1 - 0

Quick 1888 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

1 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op voorhand werd deze wedstrijd enigszins gezien als een graadmeter voor RKZVC. Dit voorjaar speelde Quick 1888 in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. En dat RKZVC dit niveau aan kan, bewezen ze in deze wedstrijd. Beide ploegen probeerden de aanval te zoeken waardoor het tot het eind spannend bleef.

De 1e kans was voor Sjors Storkhorst die een voorzet van Waldo Rhebergen ineens op de slof nam waarop de Nijmeegse keeper goed reageerde. In de 12e minuut kwam een dieptepass van Michiel Krabbenborg mooi achter de verdediging. Sjors Storkhorst pikte de bal op volle snelheid op, hield Nijmeegse verdedigers goed achter zich en schoof erg beheerst de 1-0 in de linker benedenhoek. Ook de volgende 2 kansen waren voor Sjors Storkhorst. Bij de eerste raakte hij de bal niet goed, de 2e was enigszins onverwachts. In de 25e minuut gaf Waldo Rhebergen na een mooie aanval over rechts de bal op maat voor waarna het schot van Jouke Knippenborg nog door de keeper via de lat kon worden gered. Een minuut later was een schot van Quick 1888 van 25 meter afstand hun eerste dreiging. Nadat een schot van Joey Belterman met moeite door de Nijmeegse keeper kon worden verwerkt, kreeg Quick 1888 nog twee kansen. De eerste, in de 34e minuut vanuit een schuine hoek, kon door Huib Jonkman tot corner worden verwerkt. De 2e was een mooie omhaal vanaf 16 meter die een meter naast ging.

Na rust zette Quick 1888 meer druk maar echte kansen leverde dat in eerste instantie nog niet op. De eerste Zieuwentse kans was in de 69e minuut na een mooie aanval over rechts. Na de voorzet van Toby Bokkers werd het schot geblokt. Vier minuten later viel de bal na een corner van Waldo Rhebergen enigszins onverwachts voor de voeten van Bart te Focht maar hij schoot ruim over. De eerste redelijk goede kans kreeg Quick 1888 in de 78e minuut maar het schot ging recht op Huib Jonkman. Een mooie aanval resulteerde in een schot van Jouke Knippenborg waarop de keeper redde. Een goal van Joey Belterman werd onterecht afgekeurd (blijkens videobeelden) en Sjors Storkhorst schoot vanuit de middencirkel wel over de keeper maar ook naast. De beste Nijmeegse kans was in de 86e minuut na een vlotte aanval over rechts. De harde voorzet was net iets te snel voor de spits op 6 meter van het doel waardoor de bal hoog over ging. Afgezien van deze kans speelde RKZVC deze wedstrijd, in tegenstelling tot vorige week bij BWO, verdedigend beheerst uit. De laatste mooie Zieuwentse aanval was in de 88e minuut maar de bal ging voorlangs.

Een mooie wedstrijd met behoorlijk publieke belangstelling leverde een terechte overwinning voor RKZVC op waardoor ze samen met Longa ’30 en Rigtersbleek de enige teams zijn met twee overwinningen. Een prachtige start van de competitie in de 1e klas.

De volgende wedstrijd is zondag 8 oktober uit naar Schalkhaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!