RKZVC pakt drie punten bij debuut in 1e klas - RKZVC

RKZVC pakt drie punten bij debuut in 1e klas

BWO 1 (zon)

3 - 4

RKZVC 1

28'
Wouter Pillen (penalty)
36'
Assist: Toby Bokkers
48'
Jens Schutten (intikker)
Sven Mentink (penalty)
65'
Bryan Nijhof (kopbal)
75'
Bas van de Heuvel (schot)
86'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse E

Datum

24 september 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zowel BWO als RKZVC debuteerden vandaag in de 1e klas. Een uur lang was RKZVC heer en meester maar daarna begon BWO het spel te dicteren en moest RKZVC de laatste 10 minuten nog billen knijpen.

RKZVC begon vanaf het begin met druk zetten en speelde regelmatig mooie kansen uit. Zo werd na een corner van Jouke Knippenborg in de 5e minuut ingekopt door Bart te Focht waarna de bal door Hengelose defensie van de lijn moest worden weg gekopt. Tien minuten later kon de BWO-keeper een vrije trap van Wouter Pillen nog net via de lat tot corner verwerken. De eerste kans kreeg BWO in de 25e na een aanval over links maar de spits schoot van dichtbij recht op Huib Jonkman. In de 28e minuut kreeg RKZVC een penalty omdat Joey Belterman in de zestienmeter werd vastgehouden. Wouter Pillen schoot laag over de grond beheerst de 0-1 voorsprong binnen. Na een erg mooie aanval via Joey Belterman en Sjors Storkhorst schoot Mart Schutten in kansrijke positie recht op de keeper. Nadat in de 35e minuut BWO een corner over kopte volgde een minuut later de 0-2 voorsprong. Mart Schutten bereikte Toby Bokkers op rechts met een dieptepass waarna Jouke Knippenborg de voorzet geheel vrijstaand binnen schoot. Na een “bijna eigen doelpunt” van BWO en een vrije trap van Waldo Rhebergen, die via de muur over ging, viel in de slotminuut voor rust de 0-3. Michiel Krabbenborg passte een dieptebal op maat achter de BWO-verdediging waar Waldo Rhebergen met een lob perfect afrondde (en zijn salto liet zien).

Na rust ging RKZVC in eerste instantie op dezelfde voet door. In de 48e minuut zette Wouter Pillen met een passje Jouke Knippenborg vrij achter de verdediging. Jouke was niet zelfzuchtig en legde breed waarna Jens Schutten in alle rust de 0-4 binnen schoof. Na nog een mooie Zieuwentse aanval en kans voor Jens Schutten kreeg BWO in de 52e minuut een penalty. De poging om te scoren via een panenka mislukte jammerlijk waardoor Huib Jonkman gemakkelijk kon pakken. Vanaf de 65e minuut, toen Sven Mentink de 1-4 met het hoofd scoorde na een corner, kantelde de wedstrijd. De rust en het balbezit van het eerste uur bij RKZVC was weg en er werden veel minder voetballende oplossingen gevonden. Een enkele keer, vooral bij counters, leek RKZVC nog dreigend te worden maar de ruimtes die er lagen, werden niet nauwkeurig uitgespeeld. Nadat BWO in de 75e minuut de 2e penalty kreeg (aangeschoten hands Toby Bokkers, viel de 2-4 omdat Bryan Nijhof deze penalty wel benutte. BWO begon er weer in te geloven en de onrust bij RKZVC werd groter. De 3-4 viel in de 86e minuut na een lange trap van de BWO-keeper waarop Bas van de Heuvel het beste anticipeerde en in de verre hoek binnen schoot. Eén kans van BWO was er nog maar de bal werd niet goed geraakt en Sjors Storkhorst schoot nog een keer vanuit een schuine hoek voorlangs.

Over de gehele wedstrijd gezien won RKZVC terecht bij het debuut in de 1e klas, waarbij vooral de eerste 65 minuten overtuigden. Laat het achteraf een leermoment zijn dat het op het eind nog onnodig spannend werd. Als je een klasse hoger speelt, zijn de tegenstanders beter en worden kansen beter benut. De concentratie blijven houden is belangrijk. Vandaag leverde het geen schade op en over enkele maanden wordt er niet meer over gepraat. Het spel in het eerste uur geeft wel vertrouwen voor het vervolg van de competitie.

De volgende wedstrijd is zondag 1 oktober thuis tegen Quick 1888 uit Nijmegen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!