RKZVC maatje te goed voor Vorden - RKZVC

RKZVC maatje te goed voor Vorden

RKZVC 1 (zon)

3 - 0

Vorden 1 (zon)

12'
Jelmer Harbers (intikker)
46'
Björn Doppen (intikker)
53'

Datum

14 januari 2023 19:00

Accommodatie

Sportpark De Greune Weide
Harreveldseweg 17 A
7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

14-1-2023 RKZVC - Vorden: 3 - 0 (1 - 0) (oefenwedstrijd)

RKZVC maatje te goed voor Vorden
Na de gewonnen oefenwedstrijd vorige week tegen Westfalia Gemen wist RKZVC ook vandaag de 2e oefenwedstrijd te winnen ter voorbereiding op de 2e helft van de competitie. De overwinning was volledig terecht.

Het eerste half uur speelde RKZVC goed en kreeg diverse kansen. De vierde kans in de 12e minuut leverde een mooie goal op. Van links gaf Björn Doppen de bal op maat voor en de naar 1e paal ingelopen Thieme Terhaerdt knikte de bal mooi met het hoofd in voor de 1-0. In de 21e minuut schoot Harm Eskes van zo’n 30 meter via de bovenkant van de lat over. Het laatste kwartier kwam Vorden wat meer tot aanvallend voetbal waarbij in de 40e minuut keeper Sven Huinink een schot in 2e instantie pas onder controle kreeg. Het geluk zat Vorden een minuut later niet mee na een lob over Sven die er via de onderkant van de lat niet in ging.

In de eerste aanval na rust verdubbelde RKZVC al de voorsprong. Björn Doppen omspeelde op rechts zijn verdediger waarna hij een loepzuivere, lage pass gaf die bij de 2e paal eenvoudig door Jelmer Harbers voor de 2-0 werd binnen getikt. RKZVC had in het verdere verloop  van de 2e helft het spel volledig onder controle. Er was regelmatig ruimte voor aanvallende mogelijkheden die echter te weinig goed werden uitgespeeld. De 3-0 in de 53e minuut was wel zo’n goede aanval over links die door Jelmer Harbers vanaf de rand van de zestienmeter werd ingeschoten. De keeper kon de bal niet klem pakken waarna Björn Doppen attent reageerde en binnen tikte. Vermeldenswaard was ook nog de prima snelle aanval in de 58e minuut over rechts waarna Thieme Terhaerdt laag voor zette en Siebe Klein Goldewijk via de lat over schoot. In de 89e minuut kwam het enige (afstand)schot na rust van Vorden binnen de palen dat echter prima door Kevin Spieker (keeper JO17-1) uit de benedenhoek tot corner werd verwerkt.

Het is lang geleden dat RKZVC twee wedstrijden achter elkaar gewonnen heeft. Op zich zijn competitiewedstrijden natuurlijk heel anders dan oefenwedstrijden. Maar als je in het najaar zo’n lange periode nauwelijks bij machte was om je eigen spel te spelen en ook geen punten pakte, dan is het heel prettig dat je nu enkele wedstrijden laat zien dat je dat wel kunt. Het vertrouwen richting competitie zal er in ieder groter door zijn geworden.

Zaterdag 21 januari om 19.00 speelt RKZVC de eerste competitiewedstrijd na de winterstop thuis tegen Silvolde.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!