Fijne eerste overwinning van RKZVC in 2023 - RKZVC

Fijne eerste overwinning van RKZVC in 2023

Westfalia Gemen 1

2 - 3

RKZVC 1 (zon)

7'
Thieme Terhaerdt (intikker)
26'
spits (schot)
27'
spits (schot)
41'
46'
Assist: Sem Jansen

Datum

7 januari 2023 18:00

Accommodatie

Onbekend

7-1-2023 Westfalia Gemen (Borken) - RKZVC: 2 - 3 (2 - 2)

Fijne eerste overwinning van RKZVC in 2023
Afgelopen november / december is al een aantal keren geschreven dat RKZVC stappen maakt. Dat bewezen ze vandaag ook weer. In juli verloren ze in de thuiswedstrijd tegen deze Duitse ploeg nog met 4-2, vandaag werd er terecht gewonnen in een over het algemeen aantrekkelijke wedstrijd.

In de 7e minuut komt RKZVC al 0-1 voor. Sjors Storkhorst stuurt Björn Doppen weg, die breed legt waarna Thieme Terhaerdt vrij binnen schiet. Rond de 20e minuut krijgt Westfalia twee goede kansen. De eerste werd vanuit een schuine hoek hard over de lat geschoten. De tweede, een intikker van dichtbij, werd door keeper Tim Penterman met een knappe reflex weg gewerkt. In de 26e minuut valt de 0-2 als Sem Jansen laag voor geeft en wederom Thieme Terhaerdt hard binnen schiet. Een minuut later maakt Westfalia echter ook al ‘der Anschlusstor’. Na een aanval over links schiet een Duitse speler ongeveer vanaf de penaltystip vrij de 1-2 binnen. Na een grote kans voor Westfalia in de 40e minuut die recht op Tim Penterman gaat, volgt een minuut later na een counter de gelijkmaker via een lage schuiver in de verre hoek (2 - 2). Bijna was RKZVC op slag van rust nog weer op voorsprong gekomen, maar een vrije trap van Sjors Storkhorst gaat via een speler op de paal en er niet in.

Vanaf de aftrap na rust is het echter wel meteen raak. Siebe Kleine Goldewijk tikt een lage voorzet van Sem Jansen van dichtbij binnen voor de 2-3. Daarna heeft RKZVC 25 minuten lang het spel behoorlijk onder controle en krijgt enkele kansen. Jord Krabbenborg schiet een voorzet van Björn Doppen ineens uit de lucht over de lat en Twan Gebbinck kopt een corner van Björn Doppen over. Omdat RKZVC de wedstrijd niet op slot gooit, gelooft Westfalia er natuurlijk nog in en zet RKZVC het laatste kwartier onder druk. In blessuretijd komt RKZVC daarbij goed weg wanneer een inzet via de paal niet in goal gaat.

Zaterdag 14 januari om 19.00 speelt RKZVC een oefenwedstrijd thuis tegen Vorden.
Zaterdag 21 januari om 19.00 speelt RKZVC de eerste competitiewedstrijd na de winterstop thuis tegen Silvolde.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!