7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

25-10-2022 RKZVC –Grol: 0 - 1 (0 - 1) (Achterhoekcup)

Beide ploegen wisten niet veel kansen te creëren in deze eerste ronde van de Achterhoekcup. Voor rust was het een redelijk gelijk opgaande strijd. De eerste kansjes waren naar een kwartier voor RKZVC. Een corner ging laag voor goal langs waar iedereen miste. Daarna kreeg Twan Gebbinck een kans maar zijn kopbal was te zacht. In de 18e minuut kopte Luc Berentsen een corner bij de 2e paal via de paal binnen voor de 0-1 voor Grol. Een verraderlijk laag schot van Grol werd door keeper Sven Huinink mooi tot corner verwerkt en een schot van Sven Jurjus verdween via een Grol-verdediger over de achterlijn.

Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het Grolse doel maar Grol liet zien dat verdedigen ook een kunst is. Tekenend voor het overwicht was bijvoorbeeld dat keeper Sven Huinink 25 minuten lang alleen maar ballen van eigen mensen door hoefde te spelen en de 1e corner van Grol pas in de 68e kwam. Alles bij elkaar kwam Grol na rust slechts vijf keer met aanvallen in de buurt van de Zieuwentse goal: tweemaal met een vrije trap, tweemaal met een corner en één uit een counter (overigens de beste kans die hard over werd geschoten). Alle druk van RKZVC leverde RKZVC echter ook slechts twee kansen op. Na een mooie aanval in de 52e minuut kon het schot van Joey Belterman gemakkelijk worden gepakt door de Grolse keeper. In de 60e minuut raakte Sem Jansen vrij voor goal de voorzet van Joey Belterman verkeerd waardoor de bal weer het veld in sprong.

Voetballend ging het vanavond best redelijk. Probleem blijft dit najaar het scorend vermogen. Voor de Achterhoekcup moet RKZVC verder met een herkansingsronde op 15 november tegen VVG '25.

Zondag 29 oktober speelt RKZVC uit om 14.00 tegen Juliana ‘31 (Malden).