7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

16-08-2019 RKZVC 1 – AZSV 1: 0 – 2 (0 – 0) Keitoernooi

Begin juli speelde RKZVC twee oefenwedstrijden en vandaag dus de derde als voorbereiding op de competitie die voor RKZVC al op zaterdag 27 augustus start. Over de gehele wedstrijd gezien speelden beide ploegen enigszins behoudend. Veel echte kansen waren er dan ook niet te zien. Voor rust was het spelbeeld redelijk in evenwicht en hadden beide ploegen vier a vijf doelpogingen. Alleen bij een Aaltens schot in de 18e minuut moest keeper Joël Paijers reddend optreden. Opmerkelijk bij beide ploegen was dat de laatste pass om een echte kans te creëren vaak onnauwkeurig was.

Naarmate de wedstrijd na rust vorderde, kreeg AZSV meer balbezit en moest RKZVC het meer van de counters hebben. Het leek er ook op dat AZSV conditioneel verder was dan RKZVC, mogelijk ook omdat AZSV de laatste weken al twee of drie oefenwedstrijden heeft afgewerkt en RKZVC geen. De counters leverden RKZVC geen echte kansen op, alleen enkele dreigende situaties. De groter wordende druk van AZSV leverde hen wel enkele kansen op. De 0-1 in de 50e minuut kwam echter door geklungel bij een korte uittrap die te kort werd terug gepasst op Joël Paijers die daarna een penalty veroorzaakte (onberispelijk binnen geschoten door Chris Verheul). De 0-2 viel in de 75e minuut. De eerste inzet werd door Joël nog met een reflex er uit gehouden maar Michael Vaags schoot de rebound daarna strak binnen.

Op zich is het niet zo verwonderlijk dat RKZVC nog enigszins zoekende is omdat aan het eind van het vorige seizoen vier vaste krachten stopten met voetbal. De automatismen moeten nog verder worden opgebouwd en daar heb je eigenlijk meer oefenwedstrijden voor nodig. De tijd dringt in de voorbereiding op de competitie. Het veldspel oogt best wel aardig maar in alle drie oefenwedstrijden werden verdedigende foutjes afgestraft en aanvallend heeft RKZVC moeite om kansen te creëren. Het is zaak om op beide onderdelen de komende tijd stappen te maken.

Zaterdag 20 augustus speelt RKZVC om 15.30 tegen Longa ´30 om de 3e en 4e plaats
Zaterdag 27 augustus speelt RKZVC de eerste competitiewedstrijd uit in Silvolde om 19,30