7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

2-4-2023 RKZVC – Juliana ‘31: 1 - 3 (0 - 2)

De wedstrijd kenmerkte zich eigenlijk door de weinige kansen die er kwamen maar er wel bijna allemaal in gingen. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, was van tevoren al wel duidelijk omdat Juliana ’31 in een heel goede periode zit. Na een matige eerste periode (10e plaats) wisten ze de tweede periode met drie punten voorsprong te winnen waardoor ze nu op de 3e plaats staan. Daarnaast wonnen ze half februari in de beker nog gemakkelijk met 3-0 in Zieuwent.

Na een eerste sterke tien minuten waarin RKZVC twee maal op doel schoot (één recht op de keeper en één geblokt) was er een half uur lang geen enkele schotpoging van beide zijden. Echter, bij de eerste goede kans in de 35e minuut, was het wel direct raak voor Juliana ’31. Het eerste Maldense schot op goal werd met een prachtig reflex nog geblokt door keeper Tim Penterman maar Carlito de Zeeuw kon de rebound van dichtbij eenvoudig in de lege goal koppen voor de 0-1. Twee minuten voor rust herhaalde zich de situatie min of meer bij de 0-2. Tim Penterman redde knap op een schot van een doorgebroken speler maar Jop van Lith kon daarna simpel de ruststand binnen tikken.

Het eerste kwartier na rust speelde Juliana ’31 goed. Direct dreigde al een derde tegengoal maar de spits nam in de aanname de bal verkeerd mee. Enkele minuten later ging een vlammend schot van een Maldense aanvaller slechts een metertje naast. Het goede spel van Juliana ’31 werd in de 56e minuut beloond met hun derde goal. Na een aanval over vele schijven kwam Jop van Lith in het centrum voor zijn Zieuwentse verdediger en tikte de lage voorzet binnen voor de 0-3. Even dreigde RKZVC overlopen te worden. Het siert RKZVC dat ze bleven vechten voor een beter resultaat - mogelijk ook omdat Juliana ’31 een beetje gas terug nam - maar in het laatste half uur kreeg RKZVC ook kansen. Een vlammend schot in de 62e minuut van Thijs van Ostaijen kon door de Maldense keeper met de vingertoppen nog net tot corner verwerkt worden. Enkele minuten later, na een corner, werden twee Zieuwentse schoten beide voor de doellijn geblokt. In de 80e minuut zat het dan wel mee. De Maldense keeper kon een vlammend schot van Sjors Storkhorst vanuit de hoek van de zestienmeter nog wel blokken maar Thijs van Ostaijen schoot de rebound binnen voor de 1-3. Een laatste mogelijkheid was er vijf minuten voor het einde nog voor Juliana '31. Nadat de ver uitgelopen Tim Penterman een bal weg kopte, ging de inzet van de spits van Juliana ’31 over de verlaten goal.

Dat Juliana ’31 vandaag won, was terecht. Maar RKZVC presenteerde zich beter dan in de bekerwedstrijd in februari tegen deze subtopper. Er zijn deze competitie nog zes wedstrijden te gaan, die RKZVC eigenlijk al kan gaan benutten om nog wat stappen te maken. Je wilt natuurlijk elke wedstrijd graag winnen maar gezien de situatie van RKZVC zou je het ook al bijna kunnen gaan zien als voorbereiding op het volgende seizoen.

Zaterdag 15 april speelt RKZVC 19.00 uit tegen Nuenen.