4881BL
ZUNDERT
tel. 076-5973889

25-9-2022 Moerse Boys - RKZVC: 4 – 1 (2 – 0)

Vandaag was er weer een wedstrijd tegen een ploeg uit de onderste regionen die dit seizoen nog niet gewonnen had. Als supporter hoop je iedere keer dat er verbetering in zit en dat er kansen komen tegen zo’n team. Als ‘neutrale’ verslaggever moet je echter na vandaag en na vijf wedstrijden concluderen wat velen vooraf al verwacht hadden. Zoals RKZVC momenteel voetbalt, legt het te weinig kwaliteit op de grasmat om in de 4e divisie mee te komen. Op de overwinning van Moerse Boys vandaag valt niks af te dingen maar zoals zo vaak bij teams in de onderste regionen: het zit ook niet mee bij twijfelgevallen gezien de eerste twee tegendoelpunten vandaag.

De eerste twintig minuten konden beide ploegen geen kans uitspelen. Het veldspel was in evenwicht. Echter, de eerste counter van Moerse Boys in de 19e minuut leverde meteen een goal op. Zelfs volgens Zundertse supporters stond bij de eerste dieptepass aan de rechterkant de rechtsbuiten zeker een meter buitenspel. Er werd niet gevlagd, waarna de voorzet vanaf de achterlijn midden voor goal door Rik Mol simpel kon worden binnen getikt voor de 1-0. Na een volgend twijfelgeval volgde de tweede tegengoal. Velen dachten dat Steffen IJzereef in de zestienmeter gewoon de bal weg schoot waarna de inkomende Zundertse speler geraakt werd. Volgens de scheidsrechter was het te onbenullig en gaf hij een penalty. Zeer discutabel, ook volgens supporters van Moerse Boys. Cas van den Broek zette dit buitenkansje beheerst om in de 2-0. Als het al niet zo goed loopt, doet dit met de ploeg als geheel natuurlijk ook geen goed. RKZVC bleef het wel proberen getuige een hard schot van Sven Jurjus dat overging. Maar Moerse Boys kreeg er ook meer zelfvertrouwen door. Ze kregen kansen en RKZVC moest blij zijn dat op slag van rust een kopbal rakelings naast ging en een schot via de paal er niet in ging.

Na rust kwam de eerste dreiging via Joey Belterman via een schot dat een meter naast ging. Daarna ging Moerse Boys verder met wat ze het laatste kwartier voor rust ook deden: de aanval zoeken en kansen creëren. Een corner werd over gekopt en een volgende kopbal ging rakelings naast. In de 51e minuut was het wel raak. Vanaf de zestienmeterlijn kogelde Cas van den Broek snoeihard in de rechter bovenhoek de 3-0 binnen. In de 67e minuut vervloog ook de laatste hoop op een beter resultaat. RKZVC kreeg de bal niet weg uit de verdediging waarna de lage voorzet vanaf rechts op tien meter van goal door Rik Mol vrij werd binnen geschoten voor de 4-0. Niettemin bleef RKZVC vechten voor een beter resultaat. Een mooie lob van Remco van Leeuwen kon nog net door de  Zundertse keeper worden over getikt evenals een snoeihard schot onder de lat van Sem Jansen. Hoewel het een doekje voor het bloeden was, konden de Zieuwentse supporters in de 83e minuut nog genieten van een prachtige goal. Van 25 meter afstand krulde Björn Doppen via de binnenkant van de paal in de rechter bovenhoek de 4-1 binnen.

Veel woorden hoeven er niet meer aan besteed te worden. RKZVC heeft momenteel zowel moeite om het achterin dicht te houden als voorin om de openingen te vinden. Te hopen valt, dat er een keer een wedstrijd komt waarin het wel loopt en er een keer punten worden gepakt. Zelfs een remise kan daar al bij helpen.

ZATERDAG 1 oktober speelt RKZVC thuis om 19.00 thuis tegen EVV Echt.